Close
Review + WIN ACTIE! Boek 50+ blijf fit, eet gezond

Review + WIN ACTIE! Boek 50+ blijf fit, eet gezond

Ik kreeg de afgelopen weken een aantal boeken om te reviewen. O.a. twee vanuit uitgeverij Passie en een daarvan is het boek 50+ blijf fit, eet gezond van Laura van Hoogstraten. Ik vertel je er graag meer over in deze blog én ik mag ook nog eens 2 exemplaren gaan verloten!

50+ blijf fit, eet gezond

De titel van het boek zegt het al, vanaf je 50e is het extra belangrijk dat je fit blijft en gezond eet. Het tegenovergestelde gebeurd echter vaak wanneer we ouder worden. Vanaf je 50e veranderen er een aantal dingen in ons lichaam. Onze spierkracht neemt bijvoorbeeld af, onze stofwisseling verandert en we hebben meer nodig van bepaalde vitaminen en mineralen. Laura legt in haar boek 50+ blijf fit, eet gezond op een heel duidelijke manier uit wat er allemaal veranderd en wat de gevolgen hiervan zijn. Aan de hand van praktische tips en tools legt ze uit hoe je hier mee om kunt gaan. Ze laat bijvoorbeeld zien met welke voedingsmiddelen de juiste hoeveelheid eiwitten komt, geeft ze tips bij ondervoeding (iets wat veel voorkomt bij ouderen) en laat ze aan de hand van verschillende weekmenu’s zien hoe je gezond kunt blijven eten en nog kunt genieten van een wijntje, frietje of stuk taart.

50+ blijf fit, eet gezond 2

Beweging

Uiteraard besteed ze ook aandacht aan beweging. Dit is zo belangrijk! Zeker als je ouder wordt. Zoals Laura zegt; “Rust roest.” Door te blijven bewegen zorg je ervoor dat je spieren en botten sterk blijven. Ook je darmen werken beter als je beweegt. Uiteraard geeft ze ook hier tips hoe je op een makkelijke manier in beweging kunt blijven.

Etiketten

In het hoofdstuk etiketten lezen legt ze uit waar je zoal op moet letten in de supermarkt. Ze legt uit hoe je de ingrediëntenlijst moet lezen en wat voor kreten je op een verpakking met een korreltje zout mag nemen.

Weekmenu’s en recepten

Verder behandeld ze een aantal veel gestelde vragen in haar boek. En staan er naast weekmenu’s ook een aantal recepten in. Achterin het boek vind je een overzicht van de weekmenu’s en lijst met verschillende namen voor suiker.

50+ blijf fit, eet gezond 3

Win actie!

Denk jij nu, dat is een handig boek! Voor je zelf of misschien wel je ouders, schoonouders, opa of oma. Doe dan mee met de win actie! Ik mag 2 exemplaren verloten en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is;

 1. Laat in een reactie onder deze review weten waarom jij een exemplaar wilt winnen
 2. Like de post op Facebook en/of Instagram
 3. en zet in een reactie onder de post op Facebook en/of Instagram ook even dat je mee doet

Mee doen kan t/m zaterdag 15 december. Op zondag 16 december maak ik de winnaars bekend. De winnaars krijgen persoonlijk bericht via mail, dus houd zondag je mailbox in de gaten!

Kun je niet wachten op de uitslag? Het boek 50+ blijf fit, eet gezond is o.a. bij Bol.com te bestellen voor slechts €17,95.

50+ blijf fit, eet gezond 4

22 thoughts on “Review + WIN ACTIE! Boek 50+ blijf fit, eet gezond

 1. Graag maak ik kans op dit boek. Sinds 2 weken zijn we weer met zijn twee hier thuis, kids allebei het huis uit. Ik merk dat ik een beetje opnieuw moet leren koken omdat ik altijd gewend was voor 4 personen te koken en een beetje naar de smaak van onze dochters. Kook nu vaak teveel en dingen waar ik minder dol op ben uit jarenlange gewoonte. Lijkt me een geweldig boek om weer eens stil te staan bij wat we eten, en hoe we eten. We willen tenslotte graag gezond ouder worden en daar kan dit boek me mooi mee helpen

 2. Oh yeah!!Binnen enkele dagen word ik 55
  Wat voeding betreft denk ik wel dat het goed gaat,maar tekort aan eiwitten en hoe je dat weer goed krijgt en etiketten lezen….Dat zijn 2 punten die me enorm aanspreken.Plus wat met supplementen?

 3. Ik maak graag kans op dit boek. Buiten dat ik het zelf enorm inspirerend en interessant vind weet ik ook zeker dat mijn moeder hier onwijs blij mee zal zijn en hier zeker mee aan de slag wilt gaan!!

 4. Ik doe mee voor mijn moeder, we hebben een moeilijke periode gehad en nog te gaan door mijn ziekte en toch sleept te zichzelf en mij erdoorheen. Dit boek zou perfect zijn zodat ze weer wat meer aan zichzelf gaat denken (Insta: healthy_life_for_my_body)

 5. Omdat ik dit jaar ook de 50 heb aan getikt. Kan ik alle hulp gebruiken. Want ik hoop op nog vele gezonde jaren.

 6. Ik wil ook graag meedingen, ik ben er niet zo mee bezig dat ik inmiddels 53 ben, zo voel ik me niet, maar ik zie en merk wel dat er een een ander veranderd is Lijkt me goed om eens alles op een rijtje te hebben, ik kan er vast wel wat van leren!

 7. Ik doe mee omdat ik deze graag als kerstcadeau aan mijn vader zou willen geven, de bourgondier die denkt dat gezond leven geen kwaliteit van leven is. Ik ben altijd bezig met een gezonde leefstijl terwijl juist hij dit ook zou moeten doen als hartpatient en daarnaast omdat we vrezen voor dementie waar hij nog veel te jong voor is. Ik zoek ook een boek zodat hij zijn hersenen kan trainen dus 2 in 1 = win win! YES PLEASE!

 8. Ik doe heel graag mee, ik word deze maand al weer 52….pfff. Maar niet alleen voor mezelf maar ook om de andere 50+ ers die ik ken te helpen…ik merk dat het op deze leeftijd moeilijker wordt om op gewicht te blijven, af te vallen en fit te blijven..dus ik kan wel wat tips gebruiken..

 9. Wow heel heel graag zou ik dit boek willen winnen voor mijn lieve ouders, zij zijn de 60 zelfs al gepasseerd en kunnen absoluut goede tips en recepten gebruiken, ze kwakkelen wat met de gezondheid en gewicht. Dus ik doe heel graag mee! Liefs !

 10. Voor mijn sportieve vader van 70 doe ik graag mee omdat hij zo gezond mogelijk wil eten maar ook graag wil blijven genieten van wat lekkers. Zijn cholesterol schiet snel omhoog dus een hulpboekje met tips voor gezonde levensstijl in combinatie met zijn actieve levensstijl zouden een mooi kadootje zijn !

 11. Ik ben eigenlijk verbaasd over het feit dat er “afwijkende” voedingsrichtlijnen bestaan voor mensen vanaf 50 jaar. Maar goed, ik ben bijna 54 en ik probeer zo gezond mogelijk te leven. Met name gezonde voeding heeft hoge prioriteit. Met dit boek kan ik vast de puntjes op de i zetten.

 12. Mijn moeder heeft last van gezondheis kwaaltjes de laatste tijd. Ik zou graag dit boek willen winnen zodat ze houvast heeft en vooral ook tips.
  In de hoop dat ze zich weer wat fitter kan voelen.

 13. Ik ben sinds kort 50 plus en ook ik zal dus op mijn eten moeten gaan letten. Mijn endrocrinologe vertelde me laatst nog dat hoe ouder je wordt hoe trager de stofwisseling. En omdat ik een te traag werkende schildklier heb, zal ik ik nu dus extra moeten opletten op mijn voeding. Dus ik zou heel blij zijn met dit boek als steuntje in de rug. Groetjes Jolanda

 14. Lijkt mij super leuk om deze te winnen! Niet voor mijzelf, maar als ik ‘m win, geef ik het boek als kerscadeautje aan mijn mama die wel 50+ is en lees ik natuurlijk stiekem mee!

 15. Goede avond! Wat een leuke winactie. Mijn moeder en oma zijn beide steeds meer bezig met ”gezonde voeding” en leren hier veel van! Het toepassen is af en toe wat lastiger, maar daar kan dit boek een erg goed hulpmiddel voor zijn. Zij zullen hier beide van gaan genieten en met veel plezier het boek lezen en de adviezen toepassen. Het zou een erg leuk kerstcadeautje zijn waarmee ik ze hopelijk kan verrassen. Liefs Lotte

 16. Top actie. Mijn man en ik zijn beide 50+, tips een tricks voor gezonde voeding zijn altijd welkom. Ik doe graag mee.

 17. Ik doe graag mee! Ik werk in de zorg op een revalidatie afdeling. Voornamelijk cliënten met long aandoeningen. Bewegen, ontspanning en gezond eten staan centraal om aan te sterken zodat ze weer naar huis kunnen. Wij koken als verpleging zelf voor de cliënten & dit boek zou zeker een aanwinst zijn!

 18. Ik moet er echt aan geloven in februari Sarahhhhhhhhh…..
  Kan ik me mooi voorbereiden met dit zo te zien superhandige boek.
  Goed en gezond eten dat vind ik echt belangrijk en zeker als je “ouder” (50) wordt

 19. Volgend jaar wordt ik 50…en mijn voornemen is om in ieder geval een stukje fitter te worden…liefs ook slanker Maarre dat etiketten lezen is ook een dingetje op deze leeftijd, voor de kleine letters moet je je leesbril opzetten in de supermarkt

 20. Hoi Manon,

  Graag wil ik meedoen met deze prijs.
  Niet voor mijzelf (50+ dat duurt nog even), maar voor mijn moeder!
  Mijn moeder wordt 22 december alweer 59 jaar oud.
  Het is een schat van een vrouw, maar zelf zit ze niet altijd even lekker in haar vel.
  Dit merk ik wanneer we bijvoorbeeld de winkels aflopen voor nieuwe kleding. Het lukt haar niet om te slagen omdat ze niks mooi vindt staan bij haar.
  Ze zou heel graag wat kilo’s willen afvallen, maar doordat ze onregelmatig werkt, schiet dit er vaak bij in!
  Ik weet zeker dat dit boek haar weer motiveert om haar weer fijner in haar vel te krijgen en wie weet zelfs wat kilo’s te laten afvallen!

  Dus bij deze zou ik graag haar dit boek willen overhandigen om het nieuwe jaar goed in te gaan! 🙂
  Het zou super zijn om haar dit boek te geven op haar verjaardag, maar ook al is ze niet jarig:
  Mijn moeder verdient dit!

  Liefs, Sofie

 21. Hoi Manon, zou graag het boek winnen want ik ben dit jaar 60 geworden en help !ik groei en heb je advies en tips nodig om gezond te blijven .alvast bedankt voor de inkijk pagina’s
  Groetjes Lien wessels

Geef een reactie