Close
Peanutbutter & jelly bananenbrood

Peanutbutter & jelly bananenbrood

Voor de #swiepswoepswap van Mandy, mandyandmore.nl, werd ik deze keer gekoppeld aan @snoepgezond. Het was al een eeuwigheid geleden dat ik een bananenbrood maakte en toen ik het recept voor een peanutbutter & jelly bananenbrood zag wilde ik die meteen maken. 

Pindakaas en jam is al van kleins af aan een favo combi van me en eerlijk gezegd stond een peanutbutter & jelly bananenbrood al een tijdje op mijn to-make lijstje. Ik paste niet gek veel aan aan het recept van Linda. Het speltbloem verving ik voor de volkoren speltmeel zodat het bananenbrood meer vezels bevat en beter verzadigd. Bij bloem worden namelijk de vliesjes uit het meel gezeefd waardoor je dus de vezels mist die juist zo goed zijn voor je darmen. En in plaats van jam gebruikte ik fruitspread. Fruitspread bevat minder suiker dan jam waardoor het officieel dus ook geen jam meer mag heten. Ik verdubbelde de hoeveelheden pindakaas en jam, voegde wat kaneel toe en in plaats van een normale cake vorm koos ik voor een brownie bakvorm. Tot slot roerde ik nog wat bijenpollen door het beslag. Het werd een smakelijk bananenbrood wat je zowel als ontbijt als tussendoortje kunt eten.

Peanutbutter & jelly bananenbrood.

Wat heb je nodig?

  • 3 bruine bananen, hoe bruiner hoe beter
  • 3 biologische eieren
  • 225 gram volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje Keltisch/Himalaya zout
  • 4 EL 100% pure pindakaas
  • 4 EL fruitspread aardbei, Albert Heijn
  • 1 tl Ceylon Kaneel
  • Optioneel: 2 EL bijenpollen

Zo maak je het peanutbutter & jelly bananenbrood:

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de brownievorm met bakpapier, een reep over de breedte is voldoende, vet dan wel nog even de randen in waar geen bakpapier tegenaan ligt. Je til het brood dan heel gemakkelijk uit de vorm straks.
Pureer de bananen samen met de eieren in een keukenmachine of blender tot een gladde massa. Meng in een andere kom het speltmeel met het zout, bakpoeder, bijenpollen en kaneel. Roer hier het bananen-ei mengsel door tot een glad beslag ontstaat.
Schep het beslag in de vorm en verdeel de pindakaas en fruitspread over het beslag. Roer met een vork zodat er een swirl ontstaat. Schuif in de oven en bak ongeveer 45 minuten. Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij dit peanutbutter & jelly bananenbrood maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

peanutbutter & jelly bananenbrood..

Geef een reactie