Close
Vegetarische babi ketjap met gouden rijst en boontjes

Vegetarische babi ketjap met gouden rijst en boontjes

Ik ben gek op de Indonesische keuken! Ik ben ook half Indonesisch dus zo raar is dat niet en toch staan er maar weinig Indonesische gerechten op mijn blog. Gek eigenlijk hè?

Foodswap

Toen ik me aanmeldde voor de #swiepswoepswap van Mandy, bekend van de blog mandyandmore.nl, werd ik gekoppeld aan Melissa van lislovescooking.nl. Melissa ken je misschien al wel, ze schreef laatst ook een hele leuke gastblog in mijn rubriek ‘loaded with veggies’. Daar deelde ze een heerlijk paprika taartje!

Dat ik aan Melissa gekoppeld werd vond ik dan ook super leuk want ze heeft een prachtige blog boordevol heerlijke recepten. Mijn oog viel eigenlijk al snel op haar recept voor makkelijke babi ketjap. Aangezien ik veel te weinig Indonesische gerechten op mijn blog heb staan móést ik dit gaan maken. Ik gaf er wel mijn eigen draai aan. Zo verving ik o.a. de witte rijst voor een combinatie van zilvervliesrijst en bloemkoolrijst welke ik gekruid heb waardoor het mooi goudgeel wordt. Dit is niet alleen mooi om te zien, de kruiden maken het extra lekker én gezond!

Als vleesvervanger koos ik voor de erwten-eiwit reepjes van KoRo. Dit is een vleesvervanger gemaakt van 100% gele erwten. Ik ben geen voorstander van veel soja dus deze sojavrije variant is echt top! Omdat de reepjes in droge vorm zijn moet je de reepjes voor gebruik laten weken of kort koken. Ik kook ze het liefst in wat bouillon, daarmee krijgen ze extra smaak. Na het koken laat je uitlekken en kun je ze opbakken en verder op smaak brengen met wat je maar wilt. Wil je gaan bestellen bij KoRo? Met code MANON krijg je 5% korting op je bestelling!

vegetarische babi ketjap

Deze vegetarische babi ketjap is naast vegetarisch ook loaded with veggies én… staat super snel op tafel! Binnen 20 minuten zit jij te smullen. Benieuwd naar de versie van Melissa? Klik dan hier.

Voor 2 – 3 personen heb je nodig:

Voor de babi ketjap:

 • 80 gram erwten-eiwit reepjes
 • 1 rode paprika, in kleine reepjes gesneden
 • ui, gesnipperd
 • 3 teentjes knoflook
 • 50 ml (glutenvrije) ketjap manis
 • 1 cm verse of gedroogde gember, fijn gesneden
 • 1,5 tl sambal
 • 1 EL chilisaus

Voor erbij:

 • 400 gram bloemkoolrijst
 • 125 gram zilvervliesrijst = 1 minuutje van Lassie of buideltje
 • 250 gram sperzieboontjes, vers of diepvries
 • 1/2 EL kerriepoeder
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1/2 tl (geroosterde) paprikapoeder
 • seroendeng
 • lente ui, in ringetjes

Zo maak je het:

Kook de erwten-eiwit reepjes 5 minuten in wat groentebouilon en laat uitlekken.
Verhit een wok met wat kokosolie of ghee en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn, voeg de paprika stukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de erwten-eiwit reepjes, ketjap, gember, sambal en chilisaus toe. Roerbak dit 10-12 minuutjes tot de saus wat is ingedikt.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sperzieboontjes kort voor een lekkere bite of iets langer als je niet van een bite houdt.
In een hapjespan roerbak je ondertussen de bloemkoolrijst met de zilvervliesrijst en kruiden. Roerbak dit 5-8 minuten.
Serveer de babi ketjap met de rijst en sperziebonen en garneer met wat seroendeng en lente ui.

Enjoy! 😀

Liefs Manon wortel

Ga jij deze vegetarische babi ketjap maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag mij dus gerust in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon

vegetarische babi ketjap
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

4 thoughts on “Vegetarische babi ketjap met gouden rijst en boontjes

 1. Wat ziet dat er lekker uit! Ik probeer zelf minder vlees te eten, maar omdat ik thuis woon en de rest van het gezin wel dol is op vlees eet ik (bijna) elke avond vlees. Hier en daar pik ik wat recepten uit die ik alvast bewaar als ik straks wel voor mezelf kan gaan koken, deze sluit ik daar zeker bij aan :).

  1. Hi Anne,

   Wat leuk om te horen! Deze vleesvervanger zou wellicht zelfs in de smaak vallen bij ouders. Mijn man, een groot vleeseter, vind dit in ieder geval ook lekker. 🙂

Geef een reactie