Close
Review 1-daagse detox kuur Vegaqura Q-start

Review 1-daagse detox kuur Vegaqura Q-start

Grote kans dat je nog niet eerder van Vegaqura gehoord hebt. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord en toen ze me vroegen of ik de detox wilde testen om te reviewen zei ik ook niet meteen ja. Waarom niet? Dat lees je in mijn review.

Zoals ik aangeef in mijn disclaimer zal ik altijd mijn persoonlijke mening geven over een product. Of ik betaald krijg voor een samenwerking staat daar dan ook los van. Ik wil namelijk altijd mijn eigen mening kunnen geven en als ik niet achter een product sta dan zal het hier ook niet op de blog verschijnen. Maar je leest nu deze review dus hier kun je al uithalen dat ik enigszins enthousiast ben. En ik vertel je graag waarom.

Qaqao

Uiteraard ging ik eerst op onderzoek uit. Ik had namelijk nog nooit van Qaqao en hun Vegaqura producten gehoord en het zag er heel anders uit dan de detoxen die ik eerder gedaan had en kende. Dit bleek uitermate positief te zijn want ik ben zeer te spreken over deze detox! Wat mij natuurlijk meteen triggerde was dat dit een detox is die speciaal gespecialiseerd is in het reinigen van de darmen en het opbouwen van de darmflora.

Wanneer de darmen namelijk vervuild zijn kan het lichaam niet langer de belangrijke voedingsstoffen uit het voedsel halen (dit gebeurt voornamelijk in de dunne darm). En de elementen die wel door de vervuilde laag heen komen bereiken vervuild de cellen waardoor die ook vergiftigd raken.

Een vervuilde darm vertraagt alle stofwisselingsprocessen in het lichaam en dus ook de afvoer van afvalstoffen. Niet alleen uit het maag-darmkanaal maar ook op celniveau. Mensen met een vervuilde darm hebben vaak moeite met afvallen en klagen over het Jo-Jo effect.

Wanneer een vervuilde darm niet aangepakt wordt kan het onverteerde voedsel tot ontstekingen leiden die op hun beurt weer tot chronische ziektes lijden. Moderne wetenschap legt steeds vaker de relatie tussen een vervuilde darm en aandoeningen als acne, PDS, de ziekte van Crohn, Diabetes type 2, verschillende soorten kanker en zelfs autisme.

Maar hoe pakt Vegaqura dit probleem dan aan? De voedingssupplementen van Vegaqura zijn door een natuurlijk gistings- en rijpingsproces van wel drie jaar enorm krachtig geworden. In tegenstelling tot de meeste beschikbare pillen en tabletten komen de enzymen en probiotische bacteriën van Vegaqura wel levend door het maagzuur heen. En zo kunnen ze hun werk gaan doen in je darmen.

vervuilde darm Vegaqura
Foto van een vervuilde darm en na een darm detox

Bekijk het filmpje van Vegaqura!

Enzymen

Zonder enzymen kan ons lichaam de vitaminen, mineralen en voedingsvezels uit ons voedsel niet opnemen. Eet je gezond, maar gebeurt er niets in je lichaam? Dan heb je waarschijnlijk een enzymentekort. Dit laatste was ook in mijn geval aan de orde. Daar kwam ik achter dankzij mijn mesoloog. De Vegaqura detox kwam dan ook op het perfecte moment.

Ons lichaam is van nature constant bezig met het afvoeren van gif en afvalstoffen. Het werkt als een klein ecosysteem met miljarden bacteriën en enzymen als bewoners. Iedere bacterie heeft zijn eigen werk en voert zijn eigen taken uit. Het probleem waar we in de 21e eeuw mee te maken hebben, is dat het lichaam niet meer in staat is de overvloed aan gifstoffen die we binnen krijgen, af te voeren. Hierdoor verandert de zuurgraad van ons ecosysteem, waardoor sommige bacteriën zich niet langer thuis voelen en afsterven.

Ons moderne Westerse dieet is eigenlijk de grootste boosdoener. Tijdens ons voedselbereidingsproces verhitten we vrijwel al ons voedsel waardoor we de levende enzymen in het voedsel doden. Ook verwerkt voedsel uit blik, pot of plastic heeft al geen levende enzymen meer in zich. Ons lichaam krijgt hierdoor veel te weinig enzymen binnen, en zal vooral aangewezen zijn op de productie van enzymen door het lichaam zelf. Dit brengt ons in een constante stress-situatie. Het lichaam is overspannen. Zoals je in mijn persoonlijke blog laatst kon lezen waren mijn stresslevels weer veel te hoog de laatste tijd. Dit merkte ik onder andere ook aan mijn darmen. Ik had weer meer klachten en was zelfs bang dat de candida terug zou komen. Gelukkig is het tot op heden niet gebeurd. en ik geloof er in dat deze Vegaqura detox daar aan bij gedragen heeft.

Vegaqura Q-start

Voor wie snel en eenvoudig zijn dunne en dikke darm wil ontdoen van onverteerd voedsel dat zich daar opgehoopt heeft, heeft Qaqao Vegaqura Q-Start ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft is dit het begin van je Detox-proces. Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde gaf al aan: Alle ziektes beginnen in de darm. Q-Start is een natuurlijke methode waarbij je gedurende 1 dag tien zakjes poeder met water mengt en inneemt. De poeders bestaan uit enorm krachtige enzymen uit groente en fruit in combinatie met voedingsvezels. Deze geven het spijsverteringskanaal zo’n enorme boost dat ontstekingen en onverteerd voedsel binnen 24 uur ons lichaam kunnen verlaten.

Bij de meeste mensen wordt er tussen de anderhalf en tweeënhalve kilo onverteerd voedsel afgevoerd. Enzymen en vezels richten zich enkel op ‘schadelijke’ bacteriën en laten de ‘goede’ bacteriën van de darmflora intact. De opgeschoonde delen van de darmen worden direct gevoed met ‘goede’ enzymen en probiotische bacteriën, waardoor we de darmflora niet open en bloot achter laten. Vegaqura Q-Start balanceert ook gelijk de cholesterolspiegel in het bloed.

Benieuwd naar de samenstelling van het enzympoeder, de enzymvloeistof en de probioticapoeder? Je vind ze hier.

Vegaqura 2

Vervolgproducten Vegaqura

Na het gebruik van Vegaqura Q-Start is het van belang dat je je lichaam dagelijks blijft voeden met enzymen en probiotische bacteriën om de positieve balans van je darmstelsel te stimuleren. Aangezien het voor de meesten niet mogelijk is om binnen een nacht over te gaan van een Modern Westers voedingspatroon op een 100% Vegan lifestyle met vooral ook veel rauw voedsel, zijn supplementen geen overbodige luxe om te voorkomen dat je opnieuw vervuild raakt.

Vegaqura Q-Probiotica zijn probiotische bacteriën die door een speciaal gistingsproces zuur-en hittebestendig zijn geworden waardoor ze het maagzuur overleven en levend in de darmflora terechtkomen waar ze hun belangrijke werk kunnen uitvoeren. Het herstellen van de darmflora.

Vegaqura enzymen

Vegaqura Q-Completa zijn drie jaar gegiste en gerijpte enzymen uit schijven groente en fruit die door het gistingsproces vloeibaar zijn geworden. Het unieke aan deze uitermate krachtige voedingselementen is dat ze niet bevriezen in de vriezer. Het is namelijk geen water, het zijn miljarden levende enzymen. Bij Qaqao kunnen zeggen ze met trots dat Vegaqura Q-Completa de meest krachtige vorm van voedsel is dat momenteel op de Europese markt beschikbaar is!

Wanneer detoxen?

Maar wanneer is het nu het juiste moment om te detoxen? Als je enkele of meerdere van de volgende symptomen hebt:

 • Acne
 • Puistjes
 • Steenpuisten
 • Fluctuerende bloedsuikerspiegel
 • Zurige zweetlucht
 • Vieze lichaamsgeur
 • Slechte Adem
 • Kanker en andere chronische ziektes
 • diarree
 • Obesitas
 • Verlaagde weerstand
 • Chronische hoofdpijnen
 • Obstipatie & winderigheid
 • Rheuma en gewrichtpijnen
 • Opgeblazen gevoel
 • voedselintoleranties
 • Allergie-problemen
 • Levercongestie
 • Nervositeit
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressiviteit
 • Slapeloosheid

En, kun je een detox gebruiken?

Oud & Nieuws 2018

Mijn ervaring

En dan nu mijn ervaring met de Vegaqura detox. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een detox nog niet eerder zo spannend vond als deze. Spannend? Ja, spannend! Want ik was nog niet eerder zo nieuwsgierig wat deze detox teweeg zou gaan brengen. En ik was dan ook onwijs nieuwsgierig wat er af te lezen zou zijn aan mijn ontlasting na afloop van de detox. Haha, ja je leest het goed. Ook mijn ontlasting werd gereviewd. Niet door mij zelf, maar door Roland Spoormaker van Qaqao. Maar hierover zo meteen meer.

Ik plande de detox in op zaterdag, zoals geadviseerd wordt in de gebruiksprocedure. Zaterdag is voor mij een weekend dag, werk jij op zaterdag dan zou je wellicht een andere dag kunnen uitkiezen die beter schikt. De dag ervoor hield ik rekening met mijn voeding en vooral in de avond at ik geen melkproducten, pasta e.d. en geen vis. Als je vlees eet eet dit dan ook niet de dag van te voren.

Vegaqura 3

Zaterdag ochtend startte ik met de detox. Bij de detox zit een handige bijlage waarop staat uitgelegd hoe je de enzympoeders moet gebruiken en op welke tijdstippen. Het is handig om een thermometer bij de hand te houden, ik heb een voedsel/keuken thermometer gebruikt, omdat het belangrijk is dat het water waarmee je de enzympoeders gaat mengen tussen de 30-40 graden celcius moet zijn. Het mengsel dien je dan binnen een mminuut op te drinken. Nu had ik daar geen probleem mee want het is maar 250 ml dus het was zo opgedronken. De smaak, tja, het ruikt en smaakt een beetje muf. Maar zeker niet vies. Nu heb ik persoonlijk ook niet zo’n problemen met het eten of drinken van iets wat ik niet zo lekker vind zolang het voor een goed doel is. Maar ik ken genoeg mensen die iets niet weg krijgen als het niet lekker ruikt of smaakt. Gelukkig voor die mensen worden de drankjes vanaf de 1e pauze beter. Dan voeg je namelijk de enzymvloeistof toe en die is vrij zoet. Zo ga je de dag door tot je ’s avonds aan de laatste 2 drankjes de probioticapoeder ook nog toevoegt.

Ik heb me prima gevoeld deze dag. Het was een thuiswerk dagje voor mij dus ik kon lekker op de bank blijven zitten zonder me echt in te hoeven spannen. Zo konden de enzymen goed hun werk doen en dat deden ze ook zeker wel! Ik heb behoorlijk vaak op de toilet gezeten die dag. En dan met name voor boodschap nr. 2 dus.

Vanaf de middag kreeg ik na het drinken van de drankjes krampen, niet heel hevig dat ik krom lag van de pijn maar ze waren er wel. Hierna kon ik dan ook naar het toilet. tegen de tijd dat ik dan een nieuw drankje moest pakken was de boel rustig maar na het volgende drankje begon het weer opnieuw. Handig dus dat je thuis bent als je deze detox doet. Hoofdpijn kreeg ik tegen het einde van de dag een beetje. Ik voelde me inmiddels aardig leeg. Tijdens deze dag had ik regelmatig contact met Roland over hoe het ging. Dit vond ik erg fijn! Zo kon ik mijn vragen meteen stellen en hij kon mij geruststellen dat het allemaal goed ging. Als je deze detox gaat doen kun je via de Facebook pagina van Vegaqura chatten met Roland als je vragen hebt tijdens de detox. Ook kun je via deze chat functie een analyse krijgen van je ontlasting de dag erna.

Ja die analyse van je ontlasting… Misschien denk: “Is dat nu echt nodig?” Nou, ja! Uit de ontlasting is namelijk af te lezen wat de staat is van jouw darmen en dus je gezondheid. Bij de detox vind je ook uitleg hoe je je ontlasting zelf kunt analyseren maar ik wilde het toch liever, ondanks dat ik het wel een dingetje vond om mijn ontlasting op te vangen en daar dan een foto van te maken, door Roland  laten analyseren. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want ik was er zelf niet uitgekomen. En ondanks dat ik tijdens de detox al zo vaak op het toilet had gezeten was er de dag erna nog genoeg wat er uit mij kwam om te analyseren. Ik dacht echt dat mijn darmen al helemaal leeg waren na de detox! Vind je het vies om hier over te lezen? Sorry dan, maar dit is echt wel heel interessant! En eerlijk gezegd had ik er al eens over nagedacht om mijn ontlasting eens te laten analyseren. Ik had er namelijk al wel eens wat over gelezen maar ja, ik dacht ook dat ik dit niet zo 1, 2, 3 zou laten doen. Maar het hoort er dus wel echt bij als je deze detox gaat doen. Overigens hoef je het niet te laten analyseren als je het niet wilt hoor. Die keus is helemaal aan jou. Persoonlijk denk ik wie A zegt moet ook B zeggen.

En wat kwam er dan uit de analyse? Ten eerste was ik de dag van te voren natuurlijk even op de weegschaal gaan staan. Want ik was wel benieuwd hoeveel onverteerd voedsel er uit mijn darmen zou komen. Dit was 1,1 kilo. Niet slecht dacht ik zo. Wat verder opviel was dat er wel wat ouder voedsel in de ontlasting zat maar dit was nog geen 3 jaar oud. Verder zag hij er wat gestolde vetten in die uit de darmen kwamen. Dit is iets om op te letten, de balans tussen Omega 3 en Omega 6 vetten is bij mij dus wat verstoord. Dit is iets wat overigens bij bijna iedereen verstoord is. Je kunt deze balans ook laten testen om te kijken hoe de balans is tussen deze twee. Als vetten stollen in je darmen dan stollen ze ook in je bloed, vooral in je gewrichten en dat kan op den duur artrose veroorzaken. Dit is wel een echt aandachtspuntje aangezien mijn moeder hier last van heeft en ik zelf ook wel eens periodes heb gehad dat ik last had van mijn gewrichten, met name in mijn vingers. Het advies is dus ook om meer Omega 3 toe te voegen aan mijn dieet. Visolie slik ik al en ik voeg bijvoorbeeld al lijnzaadolie toe aan mijn smoothies maar dit mag meer zegt Roland. Dit is dus iets waar ik me nu wat meer op focus.

Wat Roland ook uit de analyse haalde is dat het lijkt dat ik minder voedsel nodig heb. En ik moet zeggen dat me dit ook opgevallen is de laatste maanden. Sinds ik het candida dieet gevolgd heb en me nu zo veel mogelijk houd aan het hormoonbalans dieet, merk ik dat ik aan 2-3 keer per dag eten voldoende heb. Ik zorg dan uiteraard wel dat ik voldoende voedingsmiddelen binnen krijg, met name goede vetten en veel groenten. Maar dus veel minder koolhydraten uit granen bijvoorbeeld. Maar, ik eet over het algemeen wel 3 keer per dag en soms 4 keer, die laatste keer is dan vanwege lekkere trek en niet omdat ik daadwerkelijk honger heb. Hier voel ik me ook echt vele malen beter en energieker door.

Een week later

Maar de Vegaqura Q-start was nog maar het begin. De week erna nam ik nog tweemaal daags de probioticapoeder en elke ochtend de enzymvloeistof in. Die laatste zelfs nog 12 dagen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me echt anders voel nu na deze detox. Mijn darmen zijn vele malen rustiger geworden. En mijn mesoloog zag ook dat mijn enzymfunctie verbetert is. Of dit enkel alleen aan deze detox ligt is niet te zeggen natuurlijk omdat ik van mijn mesoloog ook supplementen had gekregen om mijn schildklier beter op gang te krijgen. Maar al met al ben ik echt ontzettend enthousiast over deze Vegaqura detox! En ik kan hem dan ook écht iedereen aanraden die een detox kan gebruiken.

Was jij al bekend met de Vegaqura producten? Laat het me weten in een reactie onder deze blog. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar jouw ervaring!

En heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar de Vegaqura detox? Je kunt de detox bestellen via de website van Qaqao. Hier vind je uiteraard ook nóg meer informatie over de Vegaqura producten.Geef een reactie