Close
Watermeloen bites met brie en feta

Watermeloen bites met brie en feta

Zomerse temperaturen vragen om lekkere zomerse hapjes! Deze watermeloen bites zijn bijvoorbeeld het ideale zomerse borrelhapje!

Je kunt deze watermeloen bites ook als amuse of voorgerechtje serveren natuurlijk. Maar ook als hapje voor een babyshower zijn ze lekker feestelijk. En vooral ook super makkelijk te maken. Met slechts 6 ingrediënten maak je 2 verschillende bites en ben je dus ook zo klaar. Je steekt er een prikkertje in en voila!

Watermeloen bites met brie

watermeloen bites brie rucolawatermeloen bites brie

Dit heb je nodig:

  • watermeloen
  • brie
  • rucola
  • balsamico stroop

Zo maak je de watermeloen bites met brie:

Snijd de watermeloen in dikke plakken van ongeveer 2 á 3 cm, snijd de korst eraf en snijd de plakken in stukjes van ongeveer 3 cm bij 5 cm. Snijd de plakjes dan in de lengte doormidden zodat je plakjes ongeveer 1 cm dik zijn. Dit komt natuurlijk niet zo super nauw allemaal. 😉

Snijd de brie in plakken van ongeveer 0,5 cm. Leg op elk stukje watermeloen wat rucola dan een plakje brie en prik het aan elkaar met een prikkertje. Ik gebruik vork-achtige prikkers omdat deze beter grip hebben om het bij elkaar te houden dan gewone cocktail prikkers.

Drizzle de balsamico stroop pas kort voor je de watermeloen brie bites gaat serveren er overheen.

Watermeloen bites met feta

watermeloen bites feta

Dit heb je nodig:

  • watermeloen
  • feta blok
  • verse munt blaadjes

Zo maak je de watermeloen bites met feta:

Snijd de rest van de dikke plakken watermeloen in blokjes van 2 cm bij 2 cm. Snijd het blok feta ook in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Leg op elk blokje watermeloen een blokje feta en leg er een blaadje munt op. Ik draaide de prikkertjes een klein beetje op het munt blaadje voordat ik hem in de feta drukte waardoor de blaadjes omhoog komen te staan. Dat vond ik er iets feestelijker uit zien.

Enjoy! 😀

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke en gezonde(re) borrelhapjes? Kijk dan eens hier.

Liefs Manon ananas

Ga jij deze watermeloen bites met brie en feta maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag me dus gerust in je foto op Instagram of Facebook of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

watermeloen bites met feta en muntwatermeloen brie bites

Geef een reactie