Close
Bio Energie Therapie

Bio Energie Therapie | Review + GRATIS proefbehandeling

In januari mocht ik beginnen met Bio Energie Therapie nadat ze een nieuwe vestiging opende in Etten-Leur. In deze blog vertel ik je wat de therapie inhoudt en wat mijn ervaring ermee is.

Bio Energie Therapie

Bio Energie Therapie is een samengestelde therapie opgericht door Kaj Alexander de Vries. Bij elke behandeling wordt je namelijk behandeld met verschillende therapieën; Biofotonen, Bioresonantie en Spin-Inversie therapie.

De meest onbekende maar zeer waardevolle therapie is de Biofotonen-therapie. Biofotonen-therapie vormt de fundering van het Bio Energie Therapie protocol. De werking is gebaseerd op het feit dat alle miljarden cellen in ons lichaam zowel intern, binnen in de cel, als onderling van cel tot cel communiceren met minuscule lichtsignalen, fotonen om precies te zijn. Binnen het lichaam bio-fotonen genoemd.

Wie is Kaj?

Kaj kampte op jonge leeftijd al met verschillende gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, spierpijn, darmklachten en hoofdpijn die zijn leven begonnen te beperken. Hij ging zelf op onderzoek naar het antwoord op de vragen: ‘waarom zijn mensen ziek?’ en wat ‘maakt mensen gezond?’

Kaj ontdekte onder andere dat een schimmel met de naam ‘Candida’ één van de grootste door de farmaceutische industrie verzwegen factoren is in het ontwikkelen van een breed scala aan ziektebeelden en fysieke klachten.

In 2013 de stichtte Kaj zijn praktijk ‘Herstart je gezondheid’ waar hij sindsdien honderden mensen per jaar van een breed scala aan gezondheidsklachten afhelpt.

Biofotonen

Alles in het lichaam werkt met elkaar samen, en is van elkaar afhankelijk. Als de communicatie slecht verloopt omdat er tekorten zijn aan (bio)fotonen, functioneren ook onze organen en ons zelfherstellende vermogen minder goed. Het gevolg is bijvoorbeeld dat gifstoffen zich opstapelen en het aantal, vaak minuscule, ontstekingsprocessen in het lichaam toeneemt. Deze overbelasten je systeem en veroorzaken praktisch alle chronische klachten en ziekten waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Je zou fotonen kunnen omschrijven als vitamine F (vitamine Foton). Eigenlijk de belangrijkste vitamine die er bestaat. Helaas zijn (bio-)fotonen geen
fysieke stofjes die in tabletten passen. Wel zijn ze het lichaam in te stralen met de infrarode lasers welke gebruikt worden in de biofotonen therapie.

Een van de manieren waarop cellen communiceren, is dus via bio-fotonen. Het lichaam kan fotonen niet zelf
produceren, maar alleen opnemen en hergebruiken. Je krijgt ze binnen via zonlicht en voeding. Rauwe, onbewerkte plantaardige voeding bevat de meeste biofotonen. Gekookte of bewerkte voeding bevat nauwelijks nog biofotonen.

Levenslicht

Biofotonen zijn hét wetenschappelijke antwoord op het spreek-woordelijke ‘levenslicht’. Het lichaam kan niet
gezond blijven zonder regelmatige toevoer van nieuwe bio-fotonen. Ons klimaat en levensstijl verhindert een opname van voldoende biofotonen. Daarnaast zijn een groot deel van de mensen meer binnen dan buiten.

Binnen is de lichtintensiteit 80% minder dan buiten. Om het nog erger te maken bedekken we 75% van onze
huid met kleding en (in sommige culturen zelfs 90%) en smeren we ons massaal in met ongezonde zonnebrand crèmes. Ook de gekookte, bewerkte voeding die geconsumeerd wordt levert nog amper bio-fotonen ten opzichte van het oorspronkelijke voedingspatroon van de mens, wat rijk was aan verse ongekookte voeding.

Biofotonen-tekort

Dankzij al deze factoren is er 99% kans dat jij, net als elk ander persoon levend in Nederland, een biofotonen-tekort hebt in je cellen. Jouw cellen, organen en zelfgenezend vermogen werken hierdoor niet optimaal, waardoor chronische klachten ontstaan. Alhoewel er honderden internationale studies zijn die dit onderbouwen wordt bio-fotonen therapie nog nauwelijks door artsen toegepast in Nederland. Het is dan ook Kay’s missie om met zijn Bio Energie Therapie dit te veranderen.

De toegepaste biofotonen therapie verhelpt in een aantal behandelingen uw bio-fotonen-tekort. Terwijl je ontspannen op een behandelbank ligt, stralen speciale medische infrarode lasers pijnloos, voor de cellen
hapklare, bio-fotonen jouw lichaam in.

Je bio-fotonentekort aanvullen verbetert de interne stofwisseling en onderlinge communicatie van al je
lichaamscellen. Omdat je totale lichaam uit cellen bestaat, verbetert het letterlijk je totale gezondheid, zowel lichamelijk als emotioneel.

Te mooi om waar te zijn?

Het klinkt voor misschien te mooi om waar te zijn maar de resultaten spreken boekdelen. De bio-fotonen ‘lamp’ is dan ook niet zomaar een lamp. Het geheim zit hem in de medische infrarode lasers. De door deze lasers geproduceerde fotonen zijn tot duizendmaal beter opneembaar dan die uit zonlicht.

De positieve effecten van Biofotonen-therapie op een rijtje

 • Het zelfgenezende vermogen herstelt zich
 • Alle organen gaan beter werken
 • Je voelt je energieker en vitaler
 • Een betere hormonale balans
 • Minder klachten van chronische ziekten
 • Emotionele stoornissen weer onder controle
 • Minder stress, betere slaap en vele andere voordelen

Bioresonantie

Bioresonantie therapie richt zich op het elektromagnetisch aspect van het lichaam. Mensen hebben namelijk niet
alleen een fysiek zenuwstelsel. We hebben ook een elektromagnetische, met het blote oog, onzichtbare energiebanen. Dit noemt men meridianen. Onze meridianen voorzien al onze organen van levensenergie en unieke
elektromagnetische resonanties.

De reguliere ziekenzorg focust helaas alleen op de fysiek zichtbare orgaanstelsels, zoals het zenuw- en hormoonstelsel. Het erkent daarom helaas nog niet het belang van het meridianen stelsel, welke oorspronkelijk bekend is geworden door de Chinese accupunctuur. Zonde, want het bestaan en belang is inmiddels ruimschoots geverifieerd met wetenschappelijke westerse methoden. Hier zijn diverse therapieën uit voortgekomen waarvan bioresonantie-therapie de meest succesvolle is.

Voor een goede gezondheid moeten de, in je meridianen en organen aanwezige biologische resonanties, afgestemd zijn op de een optimale resonantie. Onze organen en cellen hebben dus een meetbare elektromagnetische ‘bioresonantie’ waarop ze optimaal functioneren. Als die resonantie uit balans is, werkt het orgaan minder goed. Ook ziektekiemen, toxinen, emoties, draadloze antennes en elektrische apparatuur (mobiele telefoons, wifi-routers, 5G) produceren elektromagnetische resonanties. Al deze resonanties kunnen de optimale elektromagnetische (bio)resonantie van je organen verstoren, waardoor uiteenlopende klachten en ziektebeelden ontstaan.

Bioresonantie-therapie stemt je organen en meridianen weer af op de voor hun optimale (biologische) resonantie. Het verbetert daarmee het zelfgenezend vermogen en de werking van al je organen. Het heeft hierdoor een enorm positieve invloed op uw algehele gezondheid.

Bioresonantie therapie is succesvol bij o.a.:

 • Depressie, angst/stemmingsstoornissen
 • Infectieziekten zoals Lyme & candida
 • Artritis, artrose, chronische pijnklachten
 • Verhoging van energie en kracht
 • Maag- en darmproblemen, jicht
 • Burn-out, hooikoorts, diabetes 1 en 2
 • Longklachten, astma, bronchitis, COPD
 • Hart-, vaat-, lever-, nier-, longproblemen
 • Eczeem, slaapproblemen, migraine
 • ​​​​Voedselintoleranties en allergieën
 • Migraine, vruchtbaarheidsproblemen
 • Schildklier ziekten, hormoonstelselproblemen
 • ​​​​​​ Fibromyalgie, PMS, me, CVS en veel meer

Spin-inversie therapie

De derde vorm van therapie die samen Bio Energie Therapie vormt is spin-inversie therapie. Overal om ons heen zijn elektromagnetische velden: van wifi tot gsm en van stroomkabels tot elektrische kookplaten. Die kunnen het gedrag van de elektronen in uw cellen blijvend veranderen, waardoor ze in een tegengestelde richting om hun as gaan draaien.

Dit is een wetenschappelijk natuurkundig fenomeen dat elektronen-spin-inversie of kortweg spin-inversie heet. In de volksmond ‘Stralingsbelasting’. Uit recente metingen van bioresonantie-therapeuten lijkt dat 86,8% van de mensen in Nederland en België in meerdere of mindere mate een spin-inversie stralings-belasting heeft. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen:

 • Lage energie
 • Minder diepe slaap
 • Slechte opname voeding en vitaminen
 • En het grootste probleem. Minder effect van zowel reguliere als alternatieve therapieën of in veel gevallen zelfs totale therapieresistentie

Een spin-inversie (stralingsbelasting) hebben is nadelig, omdat zowel reguliere als alternatieve behandelingen
daardoor minder goed werken. De meeste praktijken zien dit moderne probleem over het hoofd. Daarom krijg je bij Bio Energie Therapie bij elk bezoek een behandeling met spin-inversietherapie om uw spin-inversie preventief te verhelpen. Afhankelijk van je leefstijl blijft deze hierdoor gemiddeld 1 maand verholpen.

Bron: Bio Energie Therapie

Mijn ervaring

Kaj ken ik van mijn zoektocht naar een oplossing van mijn darmklachten. Toen ik in 2018 eindelijk ontdekte dat mijn darmklachten veroorzaakt werden door candida, een schimmel, wat eigenlijk een gist is, ging er een wereld voor me open. Ik bestelde zijn boek en ging aan de slag met het candida dieet. Ik schreef eind 2018 een blog waarin ik hier ook over vertel.

In zijn boek verteld hij ook over zijn praktijk en las ik voor het eerst over biofotonen. Mijn interesse was gewekt maar omdat zijn praktijken destijds enkel in Amersfoort, Zwolle en Emmen zaten, en dat niet bepaald bij de deur is vanuit Tilburg, heb ik destijds de therapie aan mij voorbij laten gaan en koos ik voor een andere therapie. Toen ik afgelopen december het bericht zag dat hij een praktijk in Etten-Leur gingen openen, wat op slechts 30 minuten rijden van Tilburg ligt, was ik meteen enthousiast! Ik mocht de therapie komen testen en zo reed ik op vrijdag 21 januari voor het eerst naar Etten-Leur voor de proefbehandeling.

Voorafgaande van de gratis proefbehandeling kreeg ik een bio energetische bloedtest. Hiermee wordt o.a. het biofotonen-niveau gemeten, het percentage spin-inversie, vitaminen en mineralen, infectieziektes en het energieniveau van het immuunsysteem en diverse organen.

biofotonen laser en zapper
Biofotonen en spin-inversie

De proefbehandeling

De behandeling begint met biofotonen therapie waarbij je eerst gaat zitten op de behandeltafel en de laser gericht wordt op de achterkant van je hoofd. Dit duurt 10 minuten en in die 10 minuten krijg je ook in elke hand een metalen staaf, zapper (zie foto) tegen schimmels en bacteriën. Daarna ga je op je rug op de tafel liggen en wordt de laser op je gezicht gericht en weer krijg je de metalen staven in je hand, nu voor de stralingsbelasting. Na deze 10 minuten wordt de laser op je buik gericht en daarna draai je op je zij en wordt de laser op je lever gericht.

Hierna ga je naar de ruimte waar de bioresonantie stoelen staan. Hierin zit je voor de proefbehandeling 20 minuten in. Een basisbehandeling ziet er hetzelfde uit.

Uitslag bio energetische bloedtest

Na de proefbehandeling voelde ik nog niet veel, maar dat is ook normaal. Uit de bloedtest, waarvan ik enkele dagen later de uitslag ontving, bleek dat mijn biofotonen-niveau 52% was (80-100% is normaal) en het percentage cellen met spininversie 27% (0-5% is normaal). Verder was mijn candida overbelasting 87 (op een schaal van 0-100 punten) en hier had ik al een vermoeden bij aangezien ik de laatste weken voor de behandeling weer meer darmklachten ervaarde. Het energieniveau van mijn immuunsysteem was 70% (80-100% is normaal), van mijn hart 80%, huid 76%, lever 62%, longen 78%, maag & darm 64% en zenuwstelsel 75%.

Bio Energie Therapie
Bioresonantie apparaat

Het behandelplan

Ik kreeg een behandelplan advies van 4 behandelingen met tussenposen van 14 dagen. Je mag hier van afwijken natuurlijk als het niet helemaal past in je agenda of financieel.

Het behandelplan was opgesteld in 4 behandelingen waarin elke week andere verlengspecificaties werden ingezet. Zo kreeg ik tijdens de eerste en derde behandeling naast de basisbehandeling (zoals hierboven omschreven) de verlengspecificaties ‘lever, gal en candida’. Tijdens de tweede en vierde behandeling kreeg ik de verlengspecificaties ‘maag, darm en vruchtbaarheid’.

Resultaten na 4 behandelingen Bio Energie Therapie

Hierna was ik dus 8 weken verder en op 18 maart had ik mijn laatste behandeling. Voorafgaand van deze behandeling heb ik weer een bloedtest laten afnemen waarvan ik enkele dagen later de uitslag binnen kreeg.

Uit de bloedtest bleek dat het biofotonen-niveau gestegen was naar 67% en de spin-inversie gedaald naar 4%. Al mooie resultaten! Mijn candida overbelasting was gezakt naar 42 en dit merk ik ook al goed. Daar ben ik dan ook erg blij mee al.

Het energieniveau van mijn immuunsysteem is gestegen naar 77% en is dus al aardig op weg naar de 80-100% wat normaal is. Het energieniveau van mijn hart is gestegen naar 82%, huid naar 81%, lever naar 70%, maag, darm en zenuwstelsel naar 76%. Alleen mijn longen zijn gezakt naar 73%.

In het opvolgend advies wordt dan ook geadviseerd om als verlengspecificatie ‘longen’ toe te voegen i.p.v. candida. Verder ziet het advies er hetzelfde uit als het voorgaande advies, enkel mag er nu 21 dagen tussen zitten i.p.v. 14 dagen.

Merk ik verschil?

Het is natuurlijk altijd lastig te zeggen of een bepaalde behandeling enkel de oorzaak is van verandering maar ik merk wel degelijk verschil ten op zichte van vóór de behandelingen. Zo zijn mijn darmen een stuk rustiger en ik heb wel iets meer energie en focus. Mijn hormonen zijn meer in balans, dit merk ik aan mijn cyclus. Sinds de behandelingen heb ik minder krampen als ik ongesteld ben en minder PMS klachten (geen gevoelige borsten meer, geen hoofdpijn en geen cravings naar zoet). Hier ben ik echt heel blij mee!

Kleine disclamer want nu had ik naar mijn eigen gevoel geen last van vermoeidheid en als iemand die ervaring heeft met burn-outs weet ik goed hoe vermoeidheid voelt. Toch sta ik iets energieker op naar mijn gevoel. Maar ook dit verschilt natuurlijk van dag tot dag. Zeker als vrouw zijnde met de maandelijkse hormoonwisselingen kan dit per week verschillen. Daarnaast begon ik in de winter met de behandelingen en eindigde ik in het begin van de lente. Dit doet ook wat met je energieniveau. Ook ben ik wat meer op mijn voeding gaan letten dus dit heeft ook zeker invloed op mijn darmen. Hoe dan ook, de resultaten uit de bloedtest liegen er niet om en as je alleen daar naar zou kijken is er al een groot verschil te zien.

Het belangrijkste vind ik dat ik me erg goed voel bij deze behandelingen. Daarnaast heb ik verschillende succes verhalen gehoord van anderen die zeer positief zijn! De behandelingen zijn erg ontspannen. Tijdens de biofotonen therapie lag ik lekker te mediteren en tijdens de bioresonantie therapie kon ik even lezen in de boeken die er lagen of mijn eigen boek dat ik mee nam. Het liefst was ik meteen doorgegaan met de behandelingen maar zoals je weet hebben wij een nieuw huis gekocht en gaan we binnenkort verhuizen en verbouwen. Daarom heb ik besloten om even te wachten met vervolgbehandelingen tot het even wat rustiger is.

Gratis proefbehandeling Bio Energie Therapie!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je Bio Energie Therapie proberen? Een proefbehandeling is geheel vrijblijvend en volledig gratis! Neem een kijkje op de website en plan jouw proefbehandeling in.

Mocht jij al ervaring hebben met Bio Energie Therapie dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaring! Deel hem gerust via een reactie onder deze blog of als je het liever privé deelt kun je me ook een DM sturen via Instagram.

Bio Energie Therapie

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bio Energie Therapie. Ondanks dat ik de behandelingen (deels) gratis heb mogen proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie