Close
Salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas

Salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas

Fruit in een salade vind ik altijd een feestje! En aardbeien met geitenkaas is een match made in salad heaven! Met deze salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas zet je dus echt een feestje op tafel!

Foodybox Lente

Elk kwartaal verstuurd Kroon op het Werk een doos vol lekkers op ter promotie van producten waar zij de PR voor verzorgen. Niet alle producten zijn daarvan gezond dus ik geef ook altijd wat producten aan vrienden, familie en buren die er wel blij mee zijn en met de producten die ik wel lekker en/of gezond vind duik ik zelf de keuken in. De Foodybox Lente zat vol lekkere producten en ik wilde meteen aan de slag met drie producten uit de box.

De inspiratie voor deze salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas kreeg ik toen ik door de Allerhande bladerde maar ik paste het recept ietsjes aan. Zo koos ik voor geitenkaas in plaats van gorgonzola omdat in de Foodybox de nieuwe geitenkaas variant van Bettine zat. En in plaats van amandelschaafsel koos ik voor pijnboompitten omdat ik dit lekkerder vind. De honing verving ik voor de suikervrije syrup gold van Greensweet Stevia, mijn favoriete siroop en honing vervanger. En in plaats van Dijon mosterd gebruikte ik grove mosterd van Marne die ook in de Foodybox zat. De aardbeien van Verse Oogst zaten ook in de Foodybox.

Voor 2 personen heb je nodig:

 • 6-8 aardbeien, gehalveerd en grote in kwarten
 • 8 groene asperges, in 3-4 stukken gesneden
 • veldsla
 • biologische komkommer
 • 4 plakjes zachte geitenkaas in de smaak garlic & herbs, Bettine
 • pijnboompitten, kort geroosterd in een droge koekenpan
 • verse peterselie, fijngehakt

Voor de dressing:

 • 2 EL syrup gold
 • 1-2 tl mosterd, grove of Dijon
 • 2 EL extra vierge olijfolie
 • 1 EL water

Zo maak je de salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas:

Meng de veldsla met de peterselie en verdeel over 2 borden. Kook de asperges in 3 minuten beetgaar en verdeel over de borden. Verdeel de aardbeien over de salade. Snijd met een kaasschaaf of mandoline dunne linten komkommer.

Meng de ingredi√ęnten voor de dressing in een glazenpotje met deksel door even goed te schudden en meng met de komkommer. Verdeel de komkommer over de borden en verdeel de overgebleven dressing erover.

Verkruimel de geitenkaas boven de salade en garneer met pijnboompitten.

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon kers

Ga jij deze salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

salade met aardbeien, groene asperges en geitenkaas

Geef een reactie