Close
Sinaasappel carpaccio salade

Sinaasappel carpaccio salade

Deze sinaasappel carpaccio salade is een heerlijk frisse salade om je (Paas) diner, lunch of brunch mee te starten. Zonder veel moeite zet je dit super fancy gerechtje op tafel.

Herkomst en groeiwijze

Van oorsprong komt de sinaasappel, net als veel ander citrusfruit, uit China. De kweek vindt nu vooral plaats in landen rondom de Middellandse Zee. De zoete sinaasappel is het ras wat wij meestal consumeren. Deze komt voort uit een ander geslacht dan de zure- of bittere sinaasappel. In Nederland kennen wij vooral de hand- en perssinaasappelen (de ‘gewone’ sinaasappelen) maar er zijn ook losse rassen verkrijgbaar zoals de bloed- en navelsinaasappel. Sinaasappelen groeien aan bomen en zijn in het begin groen van kleur. Het fruit heeft kou nodig om te veranderen in een diep oranje kleur. In landen waar het ’s nachts niet koud (genoeg) wordt, worden de sinaasappelen vaak handmatig oranje gekleurd.

Verkrijgbaarheid

De meeste sinaasappels die in onze winkels liggen komen uit Spanje.  Het seizoen loopt van december tot en met het begin van de lente. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de sinaasappel voor ons dus echt winterfruit. De oogst in Spanje begint vaak al in de herfst. De rest van het jaar komen de sinaasappels uit Zuid-Afrika of Zuid-Amerika.

Bron: ahealthylife.nlsinaasappel carpaccio salade

Voor 2 porties heb je nodig:

  • 2 hand sinaasappels
  • 2 bloed sinaasappels
  • Komkommer
  • 1 kleine rode uit
  • Paar blaadjes verse munt, fijn gehakt
  • Handje walnoten, grof gehakt

Voor de dressing:

  • Sap van halve limoen
  • 1 EL extra vierge olijfolie
  • 1 tl honing

Zo maak je de sinaasappel carpaccio salade:

Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes van 3 – 5 mm. Snijd een paar dunne plakjes komkommer af. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Snijd de ui in dunne plakjes, dit kan ook met de mandoline.

Verdeel de sinaasappel en komkommer plakjes over 2 bordjes en garneer met de ui, munt en walnoten.

Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salades.

Enjoy! 😃

Liefs Manon radijs

Ga jij deze sinaasappel carpaccio salade maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien dus tag mij in je foto op social media of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

Klik hier voor meer carpaccio recepten.

sinaasappel carpaccio salade

Geef een reactie