Close
Italiaanse zeevruchten risotto van Maud | Loaded with veggies!

Italiaanse zeevruchten risotto van Maud | Loaded with veggies!

Ben jij ook gek op risotto?! Dan heb ik een heel lekker recept voor je. Vandaag deelt Maud namelijk een heerlijke Italiaanse zeevruchten risotto loaded with veggies!

Maud

Hee! Mijn naam is Maud, geboren en getogen in Budel, en woon inmiddels al bijna 8 jaar in Utrecht. Daar ook bij velen wel bekend als die gekke gezonde Brabander die op z’n tijd wel houd van een biertje en een worstenbroodje (met Hela Curry😉). Ik ben van mening dat het wél elke dag een feestje kan zijn, maar dat in dat feestje niet altijd een vette hap moet zitten. Oké tenzij het carnaval is, dan maak ik graag een uitzondering op mijn gezonde leefstijl.

Ik wil mezelf absoluut geen foodie of healthfreak noemen, toch ben ik er wel een beetje ingerold. Op mijn 17e rolde ik in deze ‘foodiewereld’ (toen bestond het woord foodie volgens mij nog niet, maar dat terzijde). Toendertijd wist ik niet wat ik moest gaan studeren en koos ik ervoor om meer te leren over mijn passie: eten. Zo studeerde ik in 2013 af als Voedingskundige Diëtiste aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Nijmegen.

Na de nodige bier en pizza’s in de studententijd werd het voor mij zaak om zelf ook wat kilootjes kwijt te raken en mijn dikke toet eraf te zweten. Met veel vallen en opstaan heb ik ervaren dat afvallen niet echt makkelijk is als je de verkeerde aanpak hebt. De theorie is leuk (want ja ik had er 4 jaar voor gestudeerd), maar de praktijk blijkt altijd anders. Dit was mijn grootste AHA-moment die mijn dreef om van mijn passie mijn missie te maken. Na mijn studie verhuisde ik naar Utrecht en begon daar mijn eigen diëtistenpraktijk genaamd Goed gevoed & Goed getraind. In mijn praktijk coach ik nu al 7 jaar vrouwen met overgewicht om zich weer een lekker wijf te voelen door van afvallen een feest te maken.

Binnen mijn Di-Eet-Alles Trainingen leer ik mijn cliënten hoe ze weer kunnen genieten van de ongezonde dingen zonder schuldgevoel en gezond eten en leven te integreren in hun leven. Het belangrijkste onderdeel in deze reis naar een gezonder lijf is een nieuwe gezonde identiteit. Focus op mindset, want daar ben ik zelf meerdere malen kei hard mee op mijn snuffert gegaan. Daar komt het stukje ‘getraind’ vandaan in Goed gevoed & Goed getraind. En natuurlijk help ik ze hun feestje extra leuk te maken door ze te zien van een gezond eetpatroon en gezonde recepten.

Terug naar mij. Mijn leven draait wel om mijn bedrijf, het is tenslotte niet voor niets mijn missie. Naast het harde werk steek ik natuurlijk ook tijd en aandacht aan mijn eigen gezonde leefstijl. Ik hou ervan om de dag om 7 uur te beginnen met een lekkere zwetende Crossfit Workout. Trainen is een manier om te leren mijn grenzen te verleggen en het onderste uit de kast te halen. Een manier om mezelf te leren uit mijn comfortzone te blijven stappen en te groeien. Zo had ik in 2018 het doel om een halve marathon te rennen, terwijl ik een verschrikkelijke hekel had aan hardlopen (400 meter bij CrossFit was me al te ver en hing mijn tong al op mijn knieën). Met trots haalde ik toch de finish ver boven mijn gestelde doel: 21,2 km in 1 uur, 59 minuten en 43 seconden.

Om de rust te vinden ga ik het liefst naar een eiland met veel zon. En in Nederland ga ik graag naar buiten om wat frisse lucht op te snuiven, zit ik op de bank met een boek of ben ik bezig met mijn borduurproject om mijn eigen emblemen voor de carnaval in elkaar te flatsen. Vind je me daarnaast in de avonden of weekenden niet in de kroeg, de bergen, op de bank of bij vrienden, dan zit ik met mijn neus in de boeken voor meer persoonlijke en professionele groei.

Elke dag werk ik met plezier aan mijn missie om zo veel mogelijk dames te helpen en daarvoor wil ik de beste coach zijn om het maximale uit mijn trainingen te halen voor mijn cliënten. Altijd innoveren en persoonlijk groeien houd mij dus dagelijks bezig. Op dit moment ben ik bezig met de verdere ontwikkeling op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), waarbij ik de Master Practitioner, Master in hypnotherapie en tijdlijn therapie dit jaar ga afronden.

Verder zoek ik graag de grenzen op in de keuken. In de weekenden probeer ik graag nieuwe recepten uit als ik meer tijd heb. Zo heb ik vorig jaar mijn eigen kruidenrek gebouwd (zie foto) omdat ik enthousiast word om alles te proberen en een nieuw smaakje te geven.

Elke dag bouw ik een feestje en help graag anderen ook deze leefstijl te creëren op hun eigen gezonde manier. Wil jij ook graag van afvallen een feestje maken en weer lekker in je vel zitten, neem gerust contact op voor en gratis kennismaking via de website.

Loaded with Veggies

Meer vezels meer beter! Dat is wat ik altijd zeg tegen mijn cliënten en daarom leen ik graag mijn favoriete recept uit voor Manon’s Loaded with Veggies blog. Via mijn receptenpagina op de website vind je nog meer inspiratie hoe je kunt genieten van makkelijke recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Neem dus gerust een kijkje.

Deze Italiaanse zeevruchten risotto is een van mijn persoonlijke favoriete recepten. Per portie kom je op meer dan 250 gram groenten uit. Het lijkt nog veel meer omdat in dit recept 800 gram spinazie zit, maar die slinkt natuurlijk nog flink. Het recept is voor twee personen en neemt ongeveer 30-45 minuten van je tijd in beslag. Zelf maak ik vaak een extra portie zodat die in de vriezer kan voor drukke dagen. Dan heb ik altijd een gezonde hap kant-en-klaar in mijn vriezer liggen. In het overzicht vind je ook de voedingswaarde van het recept. Ik zou zeggen Buon appetito!

Italiaanse zeevruchten risotto van Maud

Ingrediënten Italiaanse Zeevruchten Risotto

Voor 2 personen:

 • 400 ml (gekookt) water
 • 1 blokje groente- of paddenstoelenbouillon
 • 1 ui
 • 4 tenen knoflook
 • 2 eetlepel olijfolie
 • 100 gram risottorijst
 • 800 gram bladspinazie
 • 200 gram zeevruchten (mix)
 • 1 citroen
 • 30 gram zongedroogde tomaatjes
 • 200 gram snoeptomaatjes
 • 10 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze Italiaanse Zeevruchten Risotto:

 1. Voorbereiding: Zet het water aan de kook. Zet het water apart en voeg het bouillonblokje aan het water toe. Snijd onder tussen de ui in stukjes en snijd de vier tenen knoflook fijn (of pers de knoflookpers). Weeg de risotto af en zet apart.
 2. Risotto: Verhit een grote wokpan één eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui voor 2-3 minuten. Voeg de twee van de vier geperste knoflooktenen toe samen met de risotto in de pan. Bak kort mee tot de risotto er glazig uitziet. Giet een derde deel van de bouillon toe aan de risotto tot de risotto een beetje onder water staat. Zet de deksel op de pan en wacht tot de risotto het water heeft opgenomen. Voeg vervolgens stapsgewijs de bouillon toe. Het is goed om af en toe te roeren zodat de risotto niet aan de bodem gaat kleven. Kook de risotto zo’n 15-20 minuten beetgaar. Na 10 minuten voeg je de spinazie (handje voor handje) toe aan de risotto. Laat de blaadjes slinken en voeg steeds weer nieuwe toe.
 3. Zeevruchten bereiden: Bak de zeevruchten in één eetlepel olijfolie in een andere pan met andere twee tenen knoflook. Knijp de helft van de citroen uit over de zeevruchten en bak ze hierin nog even mee. Behoud de andere helft van de citroen voor de servering.
 4. Overige groenten en smaakmakers: Snijd de zongedroogde tomaatjes, snoeptomaatjes en basilicum fijn. En voeg het toe aan de risotto. Je kunt nu de zeevruchten apart bijvoegen op het bord of ze door de risotto mengen.

Geniet ervan!

Liefs Maud

Voedingswaarde per persoon

Energie = 600 kcal
Koolhydraten = 51,7 gr
Eiwitten = 40,0 gr
Vetten = 22,5 gr
Vezels = 14,4 gr

Geef een reactie