Close
Vegan mac & cheese met kastanje champignons!

Vegan mac & cheese met kastanje champignons!

Ik als ontzettende kaasliefhebber zou vanwege mijn grote liefde voor kaas dus waarschijnlijk nooit helemaal vegan kunnen zijn. Maar een kaasvervangende optie wilde ik wel graag eens proberen. En ik moet zeggen, dit recept kan zeker mijn liefde voor kaassaus stillen! Naast dat de kaassaus dus geen echte kaas is wordt de saus ook nog eens gemaakt van mijn favoriete groenten, namelijk wortel en zoete aardappel. Dus je hebt een saus die smaakt naar kaas en die ook nog eens gemaakt is van groente! Een dikke win-win dus! 😀

 

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • +/- 160 gram volkoren of glutenvrije macaroni, ik gebruik een maatbekertje dat per persoon aangeeft hoeveel dus het exacte gewicht weet ik niet
 • 100 gram wortel
 • +/- 180 gram zoete aardappel
 • 1 bakje kastanje champignons, in plakjes gesneden
 • 40 ml water
 • 1 tl citroensap
 • 30 ml extra vierge olijfolie
 • snufje zeezout
 • 15 gram edelgistvlokken
 • cayenne peper naar smaak
 • handje verse basilicum

Zo maak je het:

Schil de wortel en de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook of stoom ze tot ze gaar zijn. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Baak de champignons een minuut of 5 in wat knoflookolie.

Doe de stukjes wortel en zoete aardappel in een blender met het water, de olijfolie, de edelgistvlokken, het citroensap en het zout en mix tot een gladde saus. Breng de saus verder op smaak met wat cayenne peper en eventueel nog wat extra zeezout.

Giet de macaroni af en meng met de kaassaus en de champignons. Bestrooi met wat fijn gesneden basilicum.

Enjoy! 😀

Tip! De kaassaus is ook heel lekker als dipsaus. Voor nachos bijvoorbeeld maar ook om komkommer, wortels e.d. in te dippen.

 

Vegan mac and cheese 1

3 thoughts on “Vegan mac & cheese met kastanje champignons!

 1. Deze wil ik eens proberen! Ik heb pas een vegan mac and cheese geprobeert met gewone aardappel, wortel en cashews en spijtig genoeg was die niet echt ‘cheesy’, ik ben benieuwd naar deze ! 🙂

Geef een reactie