Close
Spicy pompoen wortelsoep met kruidige koolraap frietjes uit de airfryer

Spicy pompoen wortelsoep met kruidige koolraap frietjes uit de airfryer

Deze maand staat de #vriendenvanah challenge in het teken van stamppot en wel de #kleurrijkestamppotchallenge. Maar in het pakket dat ik kreeg zaten ook 2 pureersoepen van Albert Heijn én een zak koolraap frietjes. Die laatste 2 testte ik als eerste want ja, lekker makkelijk daar houd ik van! En ik gaf er uiteraard een eigen draai aan en maakte er een spicy pompoen wortelsoep van met kruidige koolraap frietjes!

Ik ben gek op soep dus die pureersoepen vielen meteen goed in de smaak! En deze pompoen wortel pureersoep had ik al een getest en vond ik dikke prima. Wel vond ik hem persoonlijk iets te flauw van smaak. Maar dat komt misschien omdat ik pompoen bijna altijd combineer met wat pit en dus besloot ik deze keer er een lekkere spicy variant te maken door zelf wat kruiden toe te voegen. En deze soep combineert perfect met de kruidige koolraap frietjes!

Kruidige koolraap frietjes 2

En het fijne is dus dat je dit alles binnen 20 minuten op tafel zet en het enige wat je zelf hoeft te doen is wat olie en kruiden toe voegen. Het snijwerk is allemaal al voor je gedaan. Hoe makkelijk wil je het hebben?!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2 zakken koolraap frietjes, kant-en-klaar van Albert Heijn
  • 1 pak wortel pompoen pureersoep van Albert Heijn
  • 3 EL olijfolie
  • 1 EL Korma curry kruidenmix of Madras curry kruiden van Jonnie Boer
  • 1-2 mespuntjes cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • knoflookpoeder


Zo maak je de pompoen wortelsoep met kruidige koolraap frietjes:

Verwarm een eetlepel olie in de pan en voeg de groenten voor de soep en de curry kruiden toe. Bereid de soep verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de koolraap frietjes met de overgebleven olie en de kruiden en bak ze 15 minuten in de airfryer op 180 graden.

Serveer de frietjes bij de soep.

Enjoy! 😀

Ga jij deze spicy pompoen wortelsoep met kruidige koolraap frietjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

kruidige koolraap frietjes 3

Geef een reactie