Close
Aubergine frietjes van Ellen van Fab & Fit on a Budget | Loaded with veggies!

Aubergine frietjes van Ellen van Fab & Fit on a Budget | Loaded with veggies!

Vandaag deelt mijn lieve insta-vriendin Ellen een wel heel lekker snack recept! Deze aubergine frietjes zijn namelijk een heerlijke veggie loaded snack en een van de ingrediënten is chips… Nu ben je nieuwsgierig hè?! Lees maar snel verder!

Ellen Paanakker van Fab & Fit on a budget

Hoi , ik ben Ellen, 41 jaar en woon in Arnhem. Op de socials (en met mijn blog, www.fabandfitonabudget.com) ben ik beter bekend als Fab and Fit on a Budget. Ik startte mijn Instagram account in 2014 om af te vallen en wou laten zien dat je met een klein budget ook echt wel gezond kan eten. Ik zelf heb een boodschappen budget van ongeveer 20 euro in de week maar toch lukt het mij lekker en gevarieerd te eten. Met mijn account vind ik het leuk om te laten zien hoe ik dat doe. Zo plaats ik elke week mijn boodschappen en weekmenu. Ook geef ik dagelijkse budgettips en is in november mijn boek Fab and Fit on a Budget uitgekomen, waarin ik al mijn budgetgeheimen prijs geef (o.a. te koop op mijn eigen site en via Bol.com).

Naast Fab and Fit on a Budget werk ik normaal gesproken backstage bij concerten in vooral de catering en heb ik een eigen bedrijf in event ondersteuning. Helaas ligt beide op dit moment helemaal stil door het Corona virus, en behalve dat dit financieel jammer is, mis ik mijn werk ook echt. Ik had mij zo verheugd op een zomer vol leuke concerten en events. En het in de professionele keuken staan waar ik veel inspiratie op doe en ook nog eens vaak naar huis ga met de lekkerste “leftovers”!

Loaded with veggies!

Toen Manon mij vroeg of ik een recept wou delen voor haar rubriek ‘Loaded with veggies’ moest ik ergens wel een beetje lachen. Ik ben nou eenmaal niet echt een hele grote veggie fan. Maar ik hou wel van gezond eten, dus meestal zorg ik er wel voor dat ik groentes zo verwerk dat ik er wel van kan genieten. Dit zie je ook terug in mijn kookboek, waar ik groentes in mijn smoothies , pannenkoeken en cakes “verstop”. Of net iets anders klaar maak dan gebruikelijk…zoals rijst van bloemkool of pastinaak rösti. Zolang het niet te Nederlands smaakt vindt ik het meestal wel lekker.

Want nee, de Hollandse keuken is niet echt mijn ding. Ik vindt mijn inspiratie eigenlijk een beetje overal en nergens tijdens reizen (vooral (Zuid) Amerika en het Caribisch gebied zijn favoriet) of een rondje door mijn favoriete Aziatische supermarkt. Ook heb ik een jaar in Amerika gewoond en dat zie je toch wel terug in mijn de meeste recepten op mijn Instagram pagina en blog. Zo at ik daar ooit groentefrietjes in een sportbar en was verbaasd hoe lekker dat was. Toen ik nog een halve aubergine over had, dacht ik daar aan terug en besloot mijn eigen versie te proberen. Hieronder vindt je het, in mijn ogen, geslaagde experiment.

aubergine frietjes van Ellen

Recept Aubergine frietjes:

  • ½  aubergine
  • Zeezout
  • 1 zak Bio Today Humus Crisp Sweet Chili (of je eigen favoriete chipjes)
  • 1 ei
  • 1 bakje met meel (eventueel gekruid), dit mag bloem zijn maar ook boekweitmeel

Zo maak je ze:

Snij de aubergine in reepjes en doe deze in een kom. Bestrooi met wat zeezout en laat het zeker een half uur staan, zodat het vocht eruit trekt.

Doe de hele inhoud van de zak chips (75 gram) in de keukenmachine en maal fijn tot kruim.

Vul 3 schaaltjes. 1 met het meel en eventueel wat kruiden naar smaak, 1 schaaltje met los geklopt ei en het laatste schaaltje met het chipskruim.

Haal de reepjes aubergine 1 voor 1 eerst door het schaaltje met het meel, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de chipskruim. Druk de laatste goed aan. Leg ze in de bak van je airfryer. Zorg dat ze elkaar niet raken in de airfryer bak, dus het kan zijn dat je het in 2 delen moet bakken. Zet de  airfryer  op  180 graden en bak in 15 minuten lekker knapperig. Serveer met een lekker dipsausje, bijvoorbeeld door kwark te mixen met kruiden en een beetje zout .

Heerlijk als snack bij de vrijdagmiddag borrel of tijdens een avondje Netflix.

Enjoy! 😀

Ga jij de aubergine frietjes maken? Tag ons dan in je foto en vergeet niet de hashtag #loadedwithveggiesHFM te gebruiken!

Geef een reactie