Close
Uzuma Juice 3 daagse detox | Review

Uzuma Juice 3 daagse detox | Review

Uiteraard heb ik al veel gehoord en gelezen over detoxen maar ik stond er eigenlijk altijd een beetje sceptisch tegenover. Maar toen Uzuma mij vroeg of hun producten wilde testen om te reviewen was ik toch wel erg nieuwsgierig. Ze gaven mij de keus uit 3 verschillende pakketten namelijk een proefpakket met 7 verschillende smaken sapjes, het slim pakket en dus ook de optie voor een 3 daagse detox. Ik koos voor de detox omdat ik nu toch wel heel nieuwsgierig was naar wat dat met mij zou doen én omdat ik mee wilde kunnen praten. Want ja een mening hebben is 1 ding, het echt ervaren is iets anders natuurlijk!

img_20161111_111859.jpg

Uzuma

Bij Uzuma zetten ze zich volledig in om verse en gezonde, heerlijke slow juices te produceren. De slow juice recepten zijn allemaal individueel samengesteld om ervoor te zorgen dat ze verfrissend, smakelijk en, heel belangrijk, bomvol zitten met alle essentiële vitaminen, enzymen en bouwstoffen die je nodig hebt om een gezonde levensstijl te ondersteunen. Een flesje van slechts 240 ml bevat dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als 1 kilo verse groente en fruit.

Verschillende programma’s

Uzuma bied 3 verschillende programma’s aan en een proefpakket waarin alle 7 smaken zitten.

Het SLIM programma is speciaal ontwikkeld voor personen die veilig en snel gewicht willen verliezen. Tijdens het SLIM programma drink je 7 sapjes per dag en je bepaalt zelf het aantal dagen van het Uzuma SLIM programma. Dat hangt ondermeer af van je wilskracht en van je persoonlijke situatie natuurlijk. Je kan het programma net zolang volgen tot het gestelde streefgewicht bereikt is. Wel adviseren ze echter om het programma niet langer dan 18 dagen te volgen. Voor meer informatie over het SLIM programma klik je hier.

schema_nl_slim1

Naast het SLIM programma hebben ze ook het STEADY programma. Tijdens het STEADY drink je 4 flesjes sap per dag. Uzuma STEADY is ontwikkeld voor mensen die hun huidige gewicht willen behouden of tot 3 kilo willen afvallen. De combinatie van voedingsstoffen, gestage inname van calorieën en gezonde maaltijden helpen je op gewicht te blijven of af te vallen, waarbij het jojo-effect van zoveel andere diëten wordt vermeden.

Het Uzuma DETOX programma is speciaal ontworpen is om je lichaam te resetten. Veel van de hedendaagse voeding zit vol met gifstoffen en moeilijk verteerbare ingrediënten die in de loop van tijd verantwoordelijk zijn voor aandoeningen zoals een opgeblazen gevoel, moeheid en een gebrek aan energie. Het Uzuma DETOX programma is specifiek gemaakt om je lichaam een rustpauze te geven. Door de slow juice sappen krijgt het lichaam weer volop kans om zich te herstellen en is het gemakkelijker om te verder te gaan met een gezond en vol leven. Omdat ik niet perse hoef af te vallen koos ik dus voor het detox programma. Meer informatie hierover vind je hier.

uzuma-detox

En als laatste hebben ze ook nog een FIT programma. Daarbij drink je 2 sapjes per dag. Met deze hoeveelheid is Uzuma FIT het ideale programma als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Uzuma FIT is een compleet pakket dat een waardevolle aanvulling is van je eetpatroon met essentiële bouwstoffen, waardoor jij je leven kunt leiden zonder jezelf tekort te doen.

wp-1478511341019.jpg

De sapjes

Op elk flesje staat precies wat er in zit en in welke verhouding.

Ik heb maar 5 van de 7 smaken kunnen beoordelen en ik vond ze allemaal lekker! Maar mijn favoriete smaak was toch wel Aura. Mijn minst favoriete was Vibe omdat ik niet zo van de bleekselderij houd. Maar ik heb geen een flesje met tegenzin op gedronken.

3 dagen niet eten

Eerlijk gezegd zag ik er best tegen op om 3 dagen niet te mogen eten. Achteraf is me dat echt reuze mee gevallen! En wat fijne bijkomstigheden vond ik dat ik 3 dagen geen afwas had, ik hoefde 3 dagen niet te bedenken wat ik wilde eten. Dat kan soms echt een dilemma zijn omdat mijn hoofd soms echt overloopt van de ideeën en ik dan lastig een keus kan maken. En daarnaast ik hoefde de deur niet uit om boodschappen te doen. Verdere resultaten van de detox lees onderaan de review. Eerst wil ik je van dag tot dag vertellen hoe het niet eten me afging.

3 dagen sapjes drinken

Ik start op zondag maar de sapjes zijn afgestemd op het schema van maandag. Dat zie ik aan de flyer die in het pakket zat en het aantal sapjes dat ik van elke smaak gekregen heb. Ik start op zondag omdat ze adviseren niet te zware inspanningen te doen op de dagen dat je met de detox bezig bent en het zou voor mij niet uitkomen als ik op maandag zou starten. Dus het was even goed kijken welke dag ik dus moest aanhouden van de flyer. Nu heb ik ook de Uzuma app gedownload en die houd ook de indeling van de sapjes van de maandag aan als startdag.

Daarnaast gaan ze er van uit dat je het eerste sapje om 8 uur drinkt. Nu begon ik dus op zondag en ik stond pas om half 10 op. Het is dan niet zo dat de app dan ook pas om 10 uur begint met de meldingen. De app geeft namelijk precies om 8 uur/10 uur/12 uur etc. aan welk sapje je moet drinken. Ik moest dus starten met sapje Zen maar kreeg om 10 uur de melding dat ik sapje Vibe moest drinken terwijl ik pas om 10 uur begon. Ik heb dus de 1e dag op de flyer moeten kijken welk sapje ik steeds moest drinken omdat anders de volgorde niet klopte. Dat vind ik wel onhandig van de app. Als iemand bijvoorbeeld nachtdiensten draait of gewoon een ander ritme heeft dan kun je de app niet goed gebruiken omdat hij vast ingesteld staat op tijden vanaf 8 uur. Verder geeft de app tussen elk sapje ook aan wanneer je een glas water moet drinken.

 

Dag 1

Ik ben gewend om niet direct iets te eten als ik op sta. Meestal ben ik eerst bezig in huis voordat ik aan mijn ontbijt begin dus ik had nog niet echt het honger gevoel toen ik begon. Om 10 uur dronk ik mijn eerste sapje genaamd genaamd Zen. Een lekker sapje dus het viel me alles mee. Tussendoor drink ik een groot glas thee. Ik drink mijn thee altijd uit mijn Mason Jar van 450 ml dus ik kom wel aan de aanbevolen liters die ze adviseren tussendoor te drinken.

Na 2 uur mag ik mijn 2e sapje drinken en gelukkig maar want ik begon een beetje honger te krijgen. Ik merk gedurende de dag dat elke 2 uur een sapje mij precies goed uit komt qua honger gevoel. Niet dat ik dan enorme honger heb maar wel dat je het begint te voelen. De sapjes stillen dat gevoel gelijk en verder denk ik eigenlijk helemaal niet aan eten. Iets wat ik wel verwacht had. Ook dacht ik dat ik geen foto’s van eten aan kon zien maar ik heb gewoon op Instagram kunnen kijken zonder dat ik snakte naar het eten wat ik voorbij zag komen. Ik heb zelfs nog 3 recepten uitgewerkt voor mijn blog zonder hongerig gevoel. Dat verbaasde me ook echt want ik zag er best tegenop om 3 dagen niet te eten.

Op wat huishoudelijke inspanningen had ik de rest van de dag een lekker relaxed me-time dagje op de bank gepland dus ik hoefde daarna ook niet veel inspanningen meer te plegen. De rest van de sapjes vond ik stuk voor stuk erg lekker. En dat maakt het ook wel aangenaam om vol te houden. Het enige nadeel is dat ik echt super veel moet plassen! Niet normaal! Maar ja ik drink natuurlijk ook wel erg veel met mijn grote koppen thee tussendoor.

‘S avonds om 10 uur drink ik mijn laatste sapje. Daarna begint mijn maag ineens te knorren. Mijn vriend komt net thuis en die merkt op dat ik  wel een beetje chagrijnig ben. Ondanks dat het me goed is afgegaan wil ik wel zo snel mogelijk door naar morgen dus ga al vroeg naar bed.

Dag 2

Ik was bang dat ik op zou staan met hoofdpijn omdat ik bij verschillende reviews van anderen gelezen had dat ze heel erg hoofdpijn hadden gedurende de detox. Gelukkig had ik nergens last van toen ik op stond. Deze keer sta ik wel op tijd op om om 8 uur mijn eerste sapje te kunnen drinken. Omdat ik thuis ben kan ik mijn eigen tijd indelen dus ik start mijn dag rustig met het terug kijken van een opgenomen serie en daarna ga ik wat studeren.

Mijn vriend eet vandaag wel thuis en als ik thuis kom van mijn afspraak staat hij net te koken. De geur komt me tegemoet maar ik heb niet het gevoel dat ik mee wil eten. Daar ben ik best trots op! Later op de avond net voor mijn laatste sapje van die dag begin ik wel ineens flink honger te krijgen. Deze verdwijnt wel weer even na het drinken van het sapje. Maar als we in bed liggen begint mijn buik weer te knorren. Maar snel slapen dus.

Daarnaast een minder leuke bijkomstigheid, ik stink inmiddels gigantisch uit mijn giechel. Iets waar vooral mijn vriend niet zo blij mee is. De volgende ochtend meldt hij mij ook dat hij blij als ik weer normaal ga eten. En daarnaast plas ik me de hele dag nog steeds een ongeluk.

Dag 3

Ik wordt wakker met een ontzettend vieze smaak in mijn mond en ik durf bijna niet te praten vanwege de lucht die er dan uit komt. Maar verder voel ik me nog steeds hartstikke goed! Mijn huid is lekker rustig en mijn darmen ook. Ik heb PDS en nu heb ik dus al 3 dagen totaal geen last van buikpijn e.d. Ook is hierdoor mijn huid dus rustiger. Zeer fijne bijkomstigheid!

De app scheid er helaas mee uit na mijn ontbijtdrankje. Hij geeft om 9 uur nog de melding dat ik een glas water moet drinken en daarna krijg ik, als ik de app wil openen, de melding: Uzuma app is gestopt. Ik start mijn telefoon een keer opnieuw op maar helaas dit helpt niet. Vervolgens verwijder ik de app en installeer hem opnieuw maar dan start hij weer van vooraf aan en kloppen de sapjes dus niet. Helaas moet ik het deze dag dus zonder herinneringen van de app doen en gebruik ik de flyer om te zien welk sapje ik op welk tijdstip moet drinken.

Verder verloopt de dag prima. Ik ben nu echt gewend om niet te hoeven. Maar hoe later het word hoe meer zin ik wel weer krijg om weer  te kunnen eten. En in de avond ben ik zo moe dat ik rond 9 uur in slaap val op de bank. Een half uurtje later word ik wakker en duik mijn bed in. Des te eerder mag ik ook weer eten. 🙂

img_20161111_111859.jpg

Resultaat en conclusie

Uiteraard ging ik woensdag ochtend eerst even op de weegschaal staan. De weegschaal gaf aan dat ik 1,7 kilo was afgevallen. Mijn weegschaal geeft ook aan wat je vetpercentage en vochtpercentage is dus ik zag wel dat dat voornamelijk vocht was wat ik was afgevallen. Omdat je niet gelijk weer ‘normaal’ moet gaan eten na een detox heb ik de dagen erna rustig opgebouwd door vooral veel smoothies, soepjes en geen vlees te eten. Dat ging goed maar na een weekendje waarin ik 3 dagen buiten de deur at en een feestje had zaten die afgevallen kilo’s er wel gelijk weer aan.

Daarnaast waren mijn darmen heerlijk rustig deze 3 dagen. Omdat ik PDS heb heb ik bijna dagelijks wel last van mijn darmen en nu had ik dus nergens last van en mijn buik was platter dan ooit! Voor mijn gevoel was ook mijn huid wat rustiger, dit zal vast komen omdat ik nu ook mijn darmen rustiger waren.

Wat ik ook heel positief vind na deze detox is dat ik minder met eten bezig ben. In de zin dat ik niet constant honger heb en wil eten bedoel ik dan. Ik merk dat ik minder grote porties nodig heb om me vol te voelen en de drang om te snacken is eigenlijk zo goed als weg. Ik kan het nu beter volhouden tot een volgende maaltijd zonder tussendoor iets te kleins te pakken. Ik ben benieuwd of dit zo blijft.

Ook voelde ik tijdens de 3 dagen echt heel relaxed. Doordat je niet hoeft te denken aan eten of wat je volgende maaltijd gaat worden hadden niet alleen mijn darmen dus een pauze maar had ook mijn hoofd een pauze door niet steeds met eten bezig te zijn.

Of ik ooit nog eens een detox zou doen?

Ja! Wellicht in een andere vorm, bijvoorbeeld door 1 of 2 dagen alleen sapjes te drinken en daarna een paar dagen alleen wat salades en soepjes bijvoorbeeld. Ik denk dat je dan een vergelijkbaar resultaat kunt halen en toch wat te kauwen hebt. En hierdoor is het wellicht ook makkelijker vol te houden als je bijvoorbeeld wel aan het werk bent of samen wilt kunnen eten.

Ben je nieuwsgierig geworden om ook een detox te doen of een van de andere programma’s van Uzuma te volgen? Neem dan gerust een kijkje op hun site!

Heb jij wel eens een detox gedaan? Wat voor detox en wat vond jij ervan? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd naar jou ervaringen! 😀

1 thought on “Uzuma Juice 3 daagse detox | Review

Geef een reactie