Close
Quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes + REVIEW detox The Green Happiness

Quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes + REVIEW detox The Green Happiness

Heel vervelend.. Ik had deze blog al helemaal klaar staan met een uitgebreide review over de detox van the Green Happiness, waar het recept van deze quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes vandaan komt. Maar er ging iets mmis, hij kwam ineens gisteren al online maar zonder tekst. Oftewel ik heb hem weer helemaal opnieuw moeten typen. En hij is misschien iets minder uitgebreid geworden hierdoor want ik was me toch een partij over de flos! Geen idee hoe dit kon gebeuren ook en ik hoop dan ook echt dat dit niet nog eens gebeurd!

Maar goed, niet dat jij enig verschil gaat zien want jij hebt de originele versie natuurlijk niet eens kunnen zien! Dusssss ik begin gewoon lekker opnieuw.

Waarom deze detox

Ja waarom begon ik deze detox? Ik zal het je vertellen. Zo af en toe doe ik ook wel eens mee met een win actie en toen vorig jaar Abbot Kinney’s een toffe win actie had waarbij ze hun kokosyoghurt verloten samen met het Detox Book van The Green Happiness deed ik meteen mee! Ik heb al een aantal boeken van deze meiden en ik vind hun boeken geweldig! Dit Detox Boek mocht dan ook niet ontbreken in mijn collectie! En ik won! Super leuk! Maar het was er nog niet van gekomen om de detox ook daadwerkelijk te volgen. Tot 3 weken geleden ik er ineens zin in kreeg. Alsof mijn lichaam erom vroeg. Niet dat ik ergens last van had of iets dergelijks, en mijn darmen waren ook weer lekker rustig. Nee het zal wel aan het voorjaar gelegen hebben, het voorjaar is een perfect moment om te detoxen. Net als de voorjaar schoonmaak is dit hem dan voor je lijf. En ik geloof er ook wel in dat je dat dan in je lichaam ook wel echt kunt voelen dat het er behoefte aan heeft.

Pre-detox

Deze detox start je met twee pre-detoxdagen. Om al een beetje af te bouwen naar lichtere maaltijden. En het mooie is ook dat de meiden ook altijd recepten in hun menu’s zetten die je meteen voor meerdere dagen maakt. Zo voorkom je verspilling en hoef je je niet elke dag staan uitsloven in de keuken.

De eerste pre-detoxdag begint met een heerlijke appelcake als ontbijt. Je maakt er meteen drie porties van, een portie vries je in voor het ontbijt voor de laatste detoxdag en het andere stuk is je tussendoortje de volgende dag.

detox the green happiness 1

De lunch is voor de twee pre-detoxdagen hetzelfde, namelijk deze quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes, alleen heet hij in het boek de Cheeky salad. Het enige wat ik toegevoegd heb is wat cayennepeper, verder is het recept hetzelfde als in het boek. O en ik was de dille vergeten. Deze staat wel vermeld in het recept maar je kunt hem dus ook weglaten, hij wordt er niet minder lekker van.

Verder staat deze dag een snack op het menu gemaakt van o.a. dadels en havermout maar ik was te lui om deze te maken dus heb de dadels gewoon zo gegeten. In de avond eet ik een soep waarvan ook een portie de vriezer in gaat voor een van de post-detoxdagen.

Het ontbijt de volgende dag is ook echt genieten! Ondanks dat het er niet zo fotogeniek uitzag en ik er dan ook geen foto van genomen heb. Een portie daarvan gaat ook weer de vriezer in. Het diner die avond is ook een winner dinner! Het was een pasta pesto van zeewierpasta maar omdat ik geen zeewier pasta in huis had (vergeten te kopen) koos ik voor boekweitnoedels. Het recept vond ik zo lekker dat ik hem inmiddels ook al op de blog heb gezet. Weliswaar iets aangepast. Je vind het recept hier!

Detox

En dan de echte detox! Drie dagen smoothies. En niet zo maar smoothies, nee hele grote smoothies! Heb je al wel eens een detox gedaan? Dan weet je dat deze meestal uit sappen of smoothies bestaan van +/- 500 ml sappen voor de hoofdmaaltijden en sappen of smoothies van 250 ml voor de tussendoor momenten. Nou deze smoothies zijn allemaal tussen de 400 en 700 ml! Of het nu een hoofdmaaltijd of tussendoortje is. Dat is dus heel veel drinken. En aan vocht kom je dan ook zeker niet tekort tijdens deze detox!

Detox the green happiness 3

Oké nu heb ik wel ietsjes gesmokkeld tijdens deze dagen. Ik mis toch altijd wel dat ik iets echt te kauwen heb tijdens een detox. Wat heb ik gegeten dan? Nou niets geks of zo want wat ik gedaan heb is de dadels die in de avond snack drankjes moesten, er dus niet in gedaan maar uit het vuistje op gegeten. Dus zo erg smokkelen is dat nog niet toch?

De chocolate dream van de foto hieronder was sowieso zoet genoeg dankzij de banaan die erin ging. 😉

detox the green happiness 2

Post-detox

De drie dagen vlogen eerlijk gezegd ook zo voorbij! En voor je het weet zijn de post-detoxdagen al aangebroken. Ook hier zit weer een recept tussen die ik graag nog met je zou delen. Maar daarvoor moeten je eigenlijk maar gewoon het boek gaan kopen. No spon overigens, ik ben gewoon echt heel erg fan van deze detox! En ja ik ga hem ook zeker vaker doen! Ik heb er zelfs over na zitten denken om zelf een detox boek te schrijven. En wie weet doe ik dat ooit nog eens.

Het boek is te bestellen in E-book versie en als hardcopy. Het E-book is dan uiteraard iets goedkoper en is al van jou voor €19,95. Bestellen? Klik dan hier.

Op de foto hieronder zie je de komkommer noodles die je ook echt wilt maken! Yum! Deze komen bij mij ook vaker op het menu.

detox the green happiness 4

Maarrrrr deze dag heb ik wel echt gesmokkeld! Tja, ik kreeg een uitnodiging voor wel een heel tof event wat ik absoluut niet wilde missen! Geen idee waar ik het over heb? Kijk dan even hier!

Het diner wat voor deze dag op de planning stond heb ik dan ook verschoven naar dag twee, de allerlaatste detoxdag. En toen zat hij er al weer op! Zoals ik aangaf, ik ben fan! En ik ga deze detox zeker vaker doen. Natuurlijk is het fijn als je een detox thuis geleverd krijgt en je zelf niets hoeft te maken maar heb je nu wel zin om zelf de handen uit de mouwen te steken dan kan ik je deze detox van the Green Happiness alleen maar van harte aanraden. Naast de recepten voor de detox staan er nóg meer recepten in en ook veel info en tips.

En ben je nu op zoek naar een detox die wat meer bied dan alleen wat slow juice sapjes dan zou ik deze review over de Blend & Tasty detox eens lezen. De detox van Blend & Tasty is dan ook echt mijn favoriet als je van wat dikkere sappen houd en niet zelf aan de slag wilt in de keuken.

quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes 3

Quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes

En dan nu eindelijk het recept van de quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes. Het recept is voor twee personen of porties. Wil je er twee keer van eten, bewaar dan de helft van de quinoa, kipstukjes en salade apart van elkaar in de koelkast.

Dit heb je nodig:

 • 100 gram quinoa
 • 200 gram plantaardige kipstukjes
 • 2 tl Ras el Hanout kruiden
 • 1/4 tl cayennepeper
 • 1 courgette, geraspt
 • 1 zakje gemengde sla van 150 gram
 • 8-10 zongedroogde tomaten, niet op olie, liever uit een zakje of op azijn, in stukjes gesneden
 • 4 takjes verse dille (7 gram), optioneel
 • sap van 1 citroen
 • zout en peper naar smaak
 • 1 EL (kokos)olie

Zo maak je quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes:

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag. Meng de kipstukjes met de kruiden en bak ze ongeveer in 10 minuten goudbruin.

Meng de sla met de courgette, tomaatjes en citroensap. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Schep de salade op twee borden, verdeel de quinoa en de kipstukjes erover.

Enjoy! 😀

Ga jij deze quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Liefs Manon radijs

2 thoughts on “Quinoa salade met pikante plantaardige kipstukjes + REVIEW detox The Green Happiness

 1. Ik deed onlangs ook een sapdetox (ik schreef er ook net deze week over op mijn blog, haha) en na 2 dagen had ik het toch echt moeilijk met dat ik geen vast voedsel kon eten. Voor de rest verliep het ook vrij vlot, maar ik heb toch echt wel enkele moeilijke momentjes gehad 😀

  1. Hi Inez, wat toevallig! En dan moet je deze detox eens proberen! Echt een aanrader!

Geef een reactie