Close

Healthy Nutella!

De echte Nutella zit bomvol suiker! Het ingrediënt wat het meest aanwezig is in een product wordt als eerst vermeld in de lijst van ingrediënten en zo gaat het verder in volgorde tot het ingrediënt wat er het minst in wordt verwerkt. Als je het etiket van Nutella leest begint het met suiker, dan palmolie en dan pas hazelnoten, 13% maar om precies te zijn. Gelukkig zit in deze gezonde versie meer dan de helft hazelnoten en ook maar 4 ingrediënten.

28-03-15 - 1

Dit heb je nodig voor 2 kleine weckpotjes:

  • 300 gr blanke hazelnoten
  • 2,5 EL rauwe cacaopoeder
  • 250 ml kokosmelk (je kunt eventueel ook amandelmelk gebruiken maar ik vind kokosmelk het lekkerst 🙂 )
  • 1 EL agave siroop

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid hierop de hazelnoten. Zet ze in de oven voor 8-10 min. Laat ze daarna even afkoelen en doe ze dan in de keukenmachine. Laat de keukenmachine een aantal minuten draaien. Je ziet de noten vanzelf veranderen van korreltjes, naar meel en daarna, als de notenolie vrij komt, in een pasta. Je zult een aantal keer het machine moeten stoppen om de noten van de wand af te scheppen.

Voeg dan kokosmelk beetje bij beetje toe. Nu wordt het een lekker smeuïge massa. Voeg dan de cacao en de agave siroop toe en laat het machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.

En klaar is je gezonde homemade Nutela! 😀

2 thoughts on “Healthy Nutella!

Geef een reactie