Close
Piadina met geroosterde bloemkool uit de airfryer

Piadina met geroosterde bloemkool uit de airfryer

De nieuwe vrienden van AH challenge van Albert Heijn staat deze maand in het teken van Festival Food dat je uit de #allerHANDe kunt eten. Of we een twist wilde geven aan de goed gevulde Libanese wraps die in de nieuwste Allerhande staat. En dat leek me dan ook zeker een leuke uitdaging. En ik had nog een piadina liggen die ik mee genomen had uit Italië en gebruikte deze in plaatst van een gewone wrap. Dat gaf voor mij net dat beetje extra aan deze overheerlijke piadina met geroosterde bloemkool!

Ik had nog niet eerder geroosterde bloemkool op. En toen ik het van de week bij Lisa Goes Vegan voorbij zag komen zag dat er wel zo lekker uit dat ik het meteen moest proberen! Toevallig waren de bloemkolen ook nog eens in de bonus bij Appie dus dat was ook mooi mee genomen. Lisa roosterde de bloemkool in de airfryer en dat leek me een top idee want dan is het lekker snel klaar. Je hebt deze piadina met geroosterde bloemkool dan ook binnen 20 minuten gemaakt.

Heb jij al eens geroosterde bloemkool gegeten? Zo niet, dan raad ik je het echt dik aan! Echt, O-M-G wat is dit lekker!!! Ik eet het nu zelfs als snack en ik waarschuw je alvast dat je je echt in moet houden niet het alles al op te eten voor dat je je piadina gevuld hebt! 😉

En weetje, op de een of andere manier lijkt het zelfs een beetje op vlees. Niet dat dat de bedoeling was maar ik vind het er wel iets van weg hebben. Alsof je een broodje met goede zachte kip of zo zit te eten met een crunchy randje. Maar dat kan aan mij liggen hoor. Ik ben dan ook heel benieuwd of jij dit ook zo ervaart. Laat je het me weten?

De dressing erbij maakt het af maar kun je ook achterwege laten want het is ook al super lekker zonder. Maar we houden allemaal wel van een lekker sausje toch?

piadina met geroosterde bloemkool 2

Voor 2-3 piadina’s heb je nodig:

Voor de geroosterde boemkool:

 • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden, niet te klein anders verbranden ze snel
 • 2 el burrito kruiden van Santa Maria
 • 1 tl geroosterd paprika poeder
 • 2 el kokosolie
 • 2 EL citroensap
 • 5 el vloeibare tahin
 • knoflookpoeder naar smaak
 • paar snuffen cayennepeper
 • snufje zout

Voor de dressing (optioneel):

 • 2 EL hummus naturel
 • 1 tl geroosterd paprika poeder
 • knoflookpoeder naar smaak
 • water

En dan nog:

 • 2-3 handjes verse bladspinazie
 • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
 • piadina’s of volkoren wraps

Zo maak je de piadina met geroosterde bloemkool:

Verwarm de Airfryer (of oven) voor op 180 °C.

Meng de olie met de tahin, citroensap en de kruiden in een grote bak. Voeg de bloemkool roosjes toe en hussel alles goed door elkaar. Doe de roosjes in het mandje van de airfryer en bak 15-18 minuten totdat ze goudbruin en knapperig worden. Hussel de roosjes halverwege even door elkaar en kijk na een minuut of 12 of ze niet verbranden. Gebruik je een oven dan zul je (afhankelijk van je oven) 10-15 minuten langer moeten bakken en indien mogelijk de grill gebruiken.

Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing en beleg de piadina’s met de spinazie en lente ui. Vouw ze in een punt en vul ze met de geroosterde bloemkool. Maak af met de dressing en nog wat lente ui.

Enjoy! 😀

Ga jij deze piadina met geroosterde bloemkool maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/ofInstagram!

Liefs Manon radijs

4 thoughts on “Piadina met geroosterde bloemkool uit de airfryer

 1. Hallo Manon,
  Het ziet er zooo lekker uit en ik wil het gelijk gaan maken! Maar ik heb geen burrito kruisen.. is er iets wat ik als vervanging kan gebruiken?
  Groetjes,
  Caroline

  1. Dankjewel Caroline! Je kunt ook zelf een kruidenmix maken van de kruiden die daarin zitten; chilipeper, gerookte paprika, koriander, komijn, gember, oregano en knoflook.

Geef een reactie