Close
Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes!

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes!

Van Foodspring kreeg ik onlangs een nieuw pakketje. Daarin zaten onder andere 3 verschillende smaken vegan protein. Nu geef ik eerlijk toe dat ik geen fan ben van eiwitpoeders omdat ik de smaken echt niet lekker vind en ze allemaal veel te kunstmatig zoet vind smaken én ook nog eens véél te zoet vind. En dat zelfs voor een voormalig zoetekauw als ik! 

Ik was daarom wel een beetje huiverig om er een shake mee te maken dus besloot ik met de chocolade variant pannenkoekjes te bakken. En ik moet toegeven dat ik ze zeker niet onaardig vond!

Afgetopt met wat heerlijke plantaardige kwark en wat verse bosbessen was het een heus feestontbijtje! Én ik zat zeker tot aan het middaguur echt goed vol! Ik had eigenlijk zelfs nog moeite om de chocolade pannenkoekjes helemaal op te eten..

Overigens is dit recept verder niet vegan omdat ik een ei gebruik in het recept. Ik kreeg de vegan protein om te testen vanwege mijn lactose-intolerantie, de eiwitpoeders van Foodspring worden namelijk gemaakt met weidemelk en zijn daarom voor mij niet geschikt. Wel zijn de pannenkoekjes glutenvrij door het boekweitmeel dat ik gebruik maar dit is eventueel te vervangen door ander meel naar wens.

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 30 gram (= 1 scoop of 1 proefzakje) vegan protein chocolade van Foodspring
  • 1 ei
  • 25 gram boekweitmeel
  • 1/2 banaan
  • 125 ml (ongezoete) sojamelk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • Olie om in te bakken

Toppings:

  • 1 volle EL plantaardige of gewone kwark
  • handje verse bosbessen of ander fruit naar keuze
[pzzwidget id=81877 height=300 width=300]

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoekjes in een blender en mix tot een glad beslag.

Verwwrm wat olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag en schep kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en stapel ze op op een bord.

Top af met de kwark en het fruit.

Enjoy! 😀

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Foodspring nog meer voor lekkere producten heeft? Check dan even mijn review daarin vind je ook een kortingscode voor maar liefst 15% korting op je bestelling als je voor 15 juni een bestelling plaatst!

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 1

Geef een reactie