Close
De healthy pleasure van… Petra Pronk!

De healthy pleasure van… Petra Pronk!

Petra volg ik al vanaf het begin dat ik op Instagram zit en ze inspireert me nog dagelijks met haar mooie kleurrijke foto’s! Ze heeft een heel eigen stijl waar ik van houd. En vandaag deelt ze haar ultieme healthy pleasure! Lees je mee?

Even voorstellen…

Hi allemaal!

Mijn naam is Petra Pronk, 34 jaar en kom uit Den Haag. Manon heeft mij gevraagd om mijn healthy pleasure met jullie te delen en dat vind ik echt super leuk! Vooral omdat ik vaak inspiratie haal uit haar lekkere gerechten en nu kan ik eens iets terugdoen!

Ik ben op Instagram ooit begonnen toen ik nog veel aan fitness deed en haalde er veel motivatie en inspiratie uit. Tegenwoordig is mijn Insta meer persoonlijk en vind ik het leuk om receptjes en mijn dagelijkse leven te delen. Ik was vroeger veel in het krachthonk te vinden en heb zelfs mijn vriend daar leren kennen.

Helaas door een blessure en 2 hernia operaties ligt het sporten al een tijd stil. Wel had ik hierdoor meer tijd voor mijn andere hobby en dat is koken en bakken! Ik ben dol op ontbijtjes en die zie je dan in vele kleuren op mijn Insta voorbijkomen. Ik hou echt van eten en ben er bewust mee bezig maar ik ben ook nog steeds dol op snoepen hoor. Ik eet altijd erg gezond maar snoep ook elke dag want hey balans…

Healthy pleasure

Ik zei al dat ik van snoepen houd en dan met name chocolade! Serieus ik kan dat elke dag eten. Dus toen ik een healthy pleasure moest bedenken dacht ik gelijk aan de zwarte bonen brownie! Dit is echt zo’n recept waarvan je denkt waarom heb ik dat niet verzonnen! Hij is zo lekker en het mooie is je kan er gewoon lekker 2 stukken van opeten achter elkaar.

Zwarte bonen brownie:

Wat heb je nodig?

 • 1 blik zwarte bonen uitgelekt (250gr)
 • 2 eieren
 • 100 gram dadels
 • 2 scoops eiwitpoeder (ik gebruik vanille)
 • 20 gr honing
 • 50 gram cacaopoeder
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 10 gram gesmolten kokosolie

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven op 175 graden
 2. Week de dadels een kwartiertje in kokend water en haal de pit eruit
 3. Doe alles bij elkaar in een blender of gebruik een handmixer net wat je handig vindt even mengen tot het een egaal mengsel is
 4. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm en hij is klaar voor de oven
 5. Ongeveer 25 min op 175 graden, hou je net als ik van een brownie die van binnen nog en beetje nat is? Doe hem dan maar max 20 minuten. Je kan het altijd even checken met een saté prikker die truc kennen wel allemaal wel toch?
 6. Enjoy!!

Nieuwsgierig geworden naar meer lekkers van Petra? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram!

Geef een reactie