Close
Courgettesoep met aardappelpartjes uit de airfryer en grissini met rauwe ham!

Courgettesoep met aardappelpartjes uit de airfryer en grissini met rauwe ham!

Mijn lerares Marianne Mascini is een enorme inspiratie voor mij en om haar te bedanken wilde ik een recept uit haar kookboek maken. Haar kookboek Eenmaal slank, altijd slank staat echt boordevol heerlijke recepten! En ik koos voor een van mijn favoriete maaltijden, een lekker soepje!

9200000010570872

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het recept niet volledig gevolgd heb volgens het boek. Mede omdat ik het recept niet helemaal goed gelezen had voordat ik naar de winkel ging, maar ook omdat ik sowieso moeite heb om recepten helemaal te volgen zonder er mijn eigen draai aan te geven. Daarom heb ik onderaan het recept foto’s geplaatst van het originele recept. Dan kun jij de keuze maken hoe jij hem uiteindelijk gaat maken. 😉

IMG_20170426_184537_056

Origineel werd de soep met bruschette geserveerd maar ik had meer zin in aardappeltjes. Gebakken in de airfryer zijn deze heerlijk krokant en ook nog eens heel gezond!

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 2 courgettes, in blokjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 lente ui, in ringetjes
 • 1 liter runderbouillon
 • 2 EL pomodoro kruiden, gewone Italiaanse kruiden kan ook
 • 200 ml soja kookroom light, gewone kookroom kan ook als je tegen lactose kan
 • 100 gram geraspte 30+ kaas, in het originele recept staat Parmezaanse kaas, deze was ik vergeten maar had gelukkig wel 30+ kaas in huis
 • gemalen zwarte peper
 • 8 grissini (volkoren soepstengels)
 • 4 plakjes Prosciutto
 • 500 gram aardappelpartjes in de schil
 • 3 EL olijfolie
 • Paprikapoeder
 • zeezout

Zo maak je het:

Verhit 2 eetlepels van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en stoof deze een minuut of 10. Schep de kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat het geheel 12-15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.

Roer in een klein steelpannetje de kaas door de kookroom tot de kaas gesmolten is. Voeg dit dan al roerende aan de soep toe. Breng de soep verder op smaak met wat peper.

Ondertussen meng je de aardappelpartjes samen met de overgebleven olijfolie, paprikapoeder en een beetje zeezout. Bak ze een minuut op 12 in de aifryer op 200 graden. Tussendoor even goed omschudden.

Snijd de plakken Prosciutto in de lengte doormidden en rol ze om de soepstengels.

Serveer de soep met de aardappeltjes en de grissini.

Enjoy! 😀

IMG_20170426_200216_789

20170426_175612-120170426_175559-1

Je kunt Marianne ook volgen op Facebook via haar pagina: Eenmaal slank, altijd slank. Voor extra inspiratie!

Geef een reactie