Close
De healthy pleasure van… Janneke Koijen!

De healthy pleasure van… Janneke Koijen!

Ik volg Janneke Koijen al een hele poos en ze is een ontzettende inspiratie voor mij! Ze maakt niet alleen de mooiste foto’s ze heeft ook een prachtig gezin en is ondanks de drukte altijd super gezond bezig! Ik heb echt respect voor de healthy drive die ze heeft én ze is onlangs ook nog eens haar eigen blog begonnen! Lees snel verder voor meer over Janneke en haar ultieme healthy pleasure!

Hallo! Ik ben Janneke, 33 jaar. Getrouwd met Max en samen hebben wij drie kinderen. Sinds ik mama ben, ben ik koffie steeds meer gaan waarderen en begint een dag tegenwoordig pas na een kop (of twee) Naast mijn liefde voor koffie vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met een lekker ontbijtje. Een aantal jaar geleden ontbeet ik elke dag met All-Bran flakes en melk en lunchte ik met boterhammen. Die boterhammen eet ik nog steeds graag maar door social media werd ik geïnspireerd om gevarieerder en ook gezonder te gaan eten. Zo ook bij het avondeten. Het gebruik van pakjes en zakjes was al minimaal, maar ik begon het steeds meer als een uitdaging te zien om lekkere, makkelijke en gezonde gerechten op tafel te zetten. De pakjes verdwenen helemaal en het was helemaal top want Juultje en Gijs vonden het ook lekker en wilde zelf ook steeds meer nieuwe dingen uitproberen! Kids blij dus mama blij!

Met het hele gezin zijn we ook actief op de sportschool. Terwijl de kinderen sporten ga ik ook even actief doen. Ik ben vaak op de crosstrainer te vinden en vindt de buikspierkwartiertjes ook altijd erg leuk. Qua lessen doe ik graag mee aan Bodypump en Pilates en op zondag squash ik met manlief. Na drie zwangerschappen mag ik niet klagen, de kilo’s vliegen er vanzelf af maar die strakke buik is nog wel een work in progress. Ik vind het belangrijk om fit te zijn en gezond te leven, maar zie die strakke buik niet als doel. Gelukkig zijn en happy in mijn vel zitten dat vind ik belangrijk en met die baby op schoot in het zwembad zie je die vetrolletjes helemaal niet. 😉

Dit jaar ben ik ook gestart met mijn eigen blog, jannekekoijen.nl. Voor mij een heerlijke uitlaatklep en echt even een momentje voor mijzelf. Ik wil mensen graag inspireren op het gebied qua eten en ze een kijkje in mijn leven te geven.

Mijn Healthy Pleasure!

Als je mijn Instagram of mijn blog volgt moge het duidelijk zijn; ik ben dol op pannenkoeken! Ik ontbijt er het liefst elke dag mee! Ik moet eerlijk te zijn, het liefst word ik nergens voor wakker gemaakt.  Maar ik kan voordat ik ga slapen al uitkijken naar mijn ontbijtje in de morgen. Dan ga ik al bedenken wat voor pannenkoeken het zullen gaan worden. Ik ben dol op rood fruit en met name frambozen en aardbeien. Voor mijn healthy pleasure maakte ik deze glutenvrije pannenkoeken met frambozen en een saus van aardbeien! Een perfect ontbijtje waar je mij dus voor wakker mag maken!

healthypleasureJanneke2

Wat heb je nodig voor 1 stapel frambozen pannenkoeken (ik ontbijt altijd samen met mijn kinderen en maak vaak 1 grote stapel voor ons allemaal)

 • 2 eieren
 • 100 ml magere kwark
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 75 gram boekweitmeel
 • snuf zout
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl honing (optioneel)
 • scheutje amandelmelk
 • handjevol frambozen

Voor de saus:

 • 6 grote aardbeien
 • scheutje honing

Zo maak je het:

Klop de eieren samen met de magere kwark, vanille extract, honing en amandelmelk met een garde of mixer.

Voeg het boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar.

Maak de frambozen klein met een vork en voeg dit toe aan het beslag.

Verhit wat olijfolie of wat kokosolie in een pan en verdeel met een lepel drie kleine hoopjes in de pan. Ik gebruik meestal een juslepel.

Bak de pannenkoeken op niet te hoog vuur, draai ze om wanneer de bovenkant wat droger wordt.

Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verwarm deze met een scheutje honing in een klein pannetje. Garneer de pannenkoeken met de aardbeiensaus en eventueel nog wat extra aardbeien en frambozen.

Heerlijke, fluffy pannenkoekjes zijn het resultaat!

Smakelijk! 😀

Wil je meer van Janneke’s heerlijke recepten en haar mooie gezin zien? Je kunt haar volgen via Facebook (Jannekekoijen), via Instagram (@jannekekoijen) of via haar blog jannekekoijen.nl!

healthypleasureJanneke1

Geef een reactie