Close
BBQ couscous bowl!

BBQ couscous bowl!

Dit is wel zo’n easy peasy recept en het is onwijs smaakvol door de American BBQ Sauce Kentucky Whiskey van Santa Maria! Bbq-saus? Dat is toch niet gezond? Dit is inderdaad geen product wat ik normaal zou kopen nee. Maar ik krijg ook wel eens producten thuis gestuurd die minder gezond zijn. Wat dan weer een uitdaging kan zijn om het toch nog op een gezonde manier zien te verwerken in een gerecht. Maar dat is me toch wel mooi gelukt met deze BBQ couscous bowl!

20170808174047_img_09781173525689

De American BBQ Sauce Kentucky Whiskey van Santa Maria vind ik persoonlijk erg zoet. Als je op het etiket kijkt bevat het ook als hoofdbestanddeel suiker. De saus zou ik persoonlijk dan ook niet zo direct uit de fles eten. Maar als je de saus verdund met water, krijg je een heerlijke dressing! Zo krijg je dus wel de smaak maar met maar de helft van de suiker én de calorieën binnen. Dit trucje kun je natuurlijk met meer ongezondere sausje doen en zo kun je er dan toch van blijven genieten!

Ik maakte er een vegetarische BBQ couscous bowl van door er een groenteschijf op te leggen maar een stukje vlees past er uiteraard ook goed bij.

20170808173950_img_0975-1407399203

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 grote broccoli, in roosjes
  • 140 gram volkoren couscous
  • kokend water
  • 1/2 groentebouillon blokje
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 eetlepels American BBQ Sauce Kentucky Whiskey van Santa Maria
  • 2-3 eetlepels water
  • 2 groenteschijven of vlees naar keuze, bijvoorbeeld een krokante kipschnitzelZo maak je het:

Zet de broccoli roosjes onder water en breng ze aan de kook. Kook de roosjes 6-8 minuten, afhankelijk van hoeveel bite je wilt dat ze nog hebben.

Doe de couscous in een kom of schaal, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kurkuma toe. Giet er al roerende kokend water op tot de couscous net onder staat. Roer even door tot de bouillon goed is opgelost. Dek af en laat de couscous een paar minuten staan.

Bak ondertussen de groenteschijven of kipschnitzels of ander vlees naar keuze. Meng voor de dressing de BBQ-saus met het water.

Meng de couscous met de broccoli en verdeel over 2 borden. Snijd de groenteschijven/kipschnitzels in reepjes en leg op de de couscous. Verdeel de dressing erover.

Enjoy! 😀

Ga jij deze BBQ couscous bowl maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

20170808174223_IMG_0982

Geef een reactie