Close
De Bellicon Trampoline

De Bellicon Trampoline

Misschien zag je het laatst in mijn Stories al voorbij komen, ik heb een Bellicon trampoline! En denk je nu, wat moet je nu met een trampoline als volwassen vrouw? Lees dan snel even verder!

Een trampoline alleen voor kinderen? Echt niet! Wist je dat een trampoline workout super goed voor je is? Ik zal in deze blog wat voordelen voor je op een rijtje zetten en uiteraard ook mijn eigen ervaring delen met de Bellicon. Ik weet zeker dat jij na het lezen ook een Bellicon trampoline wilt!

Afvallen

Iets wat we allemaal willen als het nieuwe jaar er aan zit te komen, afvallen. Heb je tijdens de feestdagen jezelf te buiten gedaan aan al het lekkere eten en de drank? Dan zal jouw goede voornemen vast ook wel weer zijn om meer te gaan bewegen. Maar waar begin je? Schrijf je je in bij een sportschool of ga je ineens 3-4 keer per week hardlopen. Het zijn allemaal mooie manieren natuurlijk maar houd je het vol? En vind je het leuk? Niets is zo belangrijk als je gaat sporten als dat je dan ook echt iets doet wat je leuk vind! Anders is het lastig vol houden.

Dat plezier ga je 100% ervaren met een trampoline! Een trampoline workout verhoogt de circulatie van zuurstof in het lichaam en bevordert de afgifte van endorfines uit de hersenen, wat weer resulteert in meer energie, betere slaappatronen en een heldere, gelukkige geest. Uit onderzoek blijkt dat slechts 10 minuten op de Bellicon trampoline springen per dag een grote stressverlichter is voor volwassenen en kan helpen bij het bestrijden van psychische aandoeningen zoals depressie en angst. Je springt dus letterlijk een gat in de lucht op een trampoline!

Doordat je hele lichaam in beweging is tijdens een trampoline workout verbrand je meer calorieën. En je weet het, om af te vallen zul je meer calorieën moeten verbranden dan dat je binnenkrijgt. Doordat je dus meer verbrand is een korte workout al heel effectief. Met slechts 20 minuten per dag springen bereik je al een goede conditie. Je kunt ook lopen of joggen op de Bellicon trampoline. Met een rustige workout van slechts een half uur tot 40 minuten per dag kan je al hetzelfde eindresultaat bereiken als met 20 minuten te springen. Hierdoor is de trampoline dan ook geschikt voor iedereen!

Pijnlijke gewrichten

En ja, dus ook voor mensen die bijvoorbeeld gewrichtsklachten hebben of pijn ervaren tijdens het bewegen. Juist voor deze groep mensen is een trampoline uitermate geschikt! Het is juist ook voor deze groep mensen heel belangrijk om te bewegen. Door te bewegen verstrek je je spieren rond de aangetaste gewrichten. En zo kun je ook beschadigd kraakbeen ontlasten. Doordat de trampoline mee veert verlicht dit de druk op de pijnlijke spieren en gewrichten waardoor bewegen op de trampoline dus ook geen/minder pijn doet. Daarnaast verbetert het je houding doordat je meer balans en stabiliteit krijgt.

Lymfestelsel

Heb je een traag of aangetast lymfesysteem? Dan ben je vatbaar voor allerlei ziekten en gezondheidsproblemen, van een verminderde immuunrespons en infecties tot kanker. Een andere veel voorkomende klacht is lymfoedeem. Dan zwellen de armen of benen op, omdat het lymfevocht niet kan worden afgevoerd. Het lymfevaatstelsel is een netwerk van vaten en organen, dat alle biologische systemen in ons lichaam schoon houdt. Lymfe is een weefselvocht dat bacteriën, virussen en afval verzamelt en meeneemt naar de lymfeklieren. Hier maken witte bloedcellen – de lymfocyten – korte metten met die schadelijke organismen.

Trainen op de Bellicon geeft uw lymfestelsel de kracht om giftige stoffen, bacteriën en andere afvalstoffen uit uw lichaam te spoelen. Zo wordt u van binnen helemaal gereinigd en voelt u zich vitaler dan ooit. Een goed intern transport van lymfevocht is heel belangrijk. Omdat het lymfestelsel geen eigen pomp heeft, is bewegen daarom noodzakelijk. Alleen al zacht bouncen op de Bellicon trampoline brengt het lymfestelsel in beweging en bouncen is zelfs twee tot drie keer effectiever dan wandelen.

Mijn ervaring met de Bellicon trampoline

Toen ze mij vroegen of ik de Bellicon trampoline wilde testen zei ik meteen: JA! Ik had al eerder overwogen om een trampoline aan te schaffen. Thuis trainen heeft voor mij de voorkeur en het moet dan wel een leuke manier van sporten zijn om gemotiveerd te blijven. Zoals je eerder al kon lezen in deze blog, wordt je ook echt vrolijk van bouncen op een trampoline! Ik heb serieus nog nooit eerder zo’n leuke manier van sporten mee gemaakt! Binnen enkele minuten schiet je hartslag omhoog en merk je dat de endorfines vrij komen en je dat vrolijke gevoel geven.

Extra leuk is dat je de Bellicon helemaal zelf samen kunt stellen. Je kunt verschillende groottes kiezen, verschillende poten (schroefbaar of vouwbaar), met of zonder verstelbare T-bar, elastieksterkte en het type mat (standaard of comfort). Je kunt tot 3 verschillende kleuren elastieken kiezen en de kleur van de band op de mat. Ik koos voor 3 vrolijke kleuren, geel, roze en groen en een rustige zand kleurige band. Hij moet wel uitnodigen om mee aan de slag te gaan dacht ik, dus lekker vrolijke kleuren als extra motivatie!

Bellicon trampoline elastieken

Bij de Bellicon krijg je o.a. standaard 60 dagen gratis lidmaatschap voor Bellicon Home. Hierin vind je honderden video’s van verschillende type workouts. Van speciale workouts voor osteoperosis patiënten tot yoga workouts en van cardio of fat burning workouts tot HIIT workouts. Je kunt er workout plans volgen of gewoon zelf een video kiezen waar je zin in hebt op het moment. Automatisch wordt er bijgehouden in je account welke workouts je gedaan hebt, kun je een doel kiezen en kun je badges verdienen. Dit alles om je meer te motiveren. Mijn favoriete workouts? Ik ben fan van de HIIT workouts en doe af en toe een yoga workout. Ook de workouts van de Nederlandse Bellicon trainer Remy vind ik erg leuk om te doen!

Je krijgt ook speciale antislip sokken bij de trampoline waardoor je extra grip hebt tijdens het bouncen. Een trainingsposter en introductie DVD zijn ook inbegrepen.

Ik ben nog maar een paar weken aan het bouncen maar ik kan nu al niet meer zonder mijn Bellicon! En jij bent nu vast ook net zo enthousiast geworden als ik. Neem dan snel een kijkje op de website van Bellicon. Ik heb een Bellicon Plus en deze kost €668. Dit is een flink bedrag maar hij is het zeker meer dan waard! Op de website van Bellicon lees je ook ervaringen van andere bounce fans die je vast kunnen overtuigen om je niet te laten afschrikken door de prijs. Daarnaast is het ook mogelijk om je Bellicon in 3 delen te betalen.

Bellicon

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bellicon. Ondanks dat ik de trampoline gratis ontving om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

2 thoughts on “De Bellicon Trampoline

  1. Ben blij dat je de Bellicom hebt gevonden! Ik gebruik hem al jaren en het plezier blijft. Omdat ik 70 ben geworden, heb ik een extra steun gekocht…voor het geval dat. Heb soms last van evenwichtsstoornissen.
    Veel pleziert je Bellicom!

    Jokuhgoesraw

    1. Wat leuk om te lezen dat je er al zolang plezier aan beleefd! Verstandig om een extra steun te kopen. Zo kun je toch plezier blijven beleven!

Geef een reactie