Close
Creamy chai chiapudding!

Creamy chai chiapudding!

Het heeft bij mij wel even geduurd voordat ik chiapudding lekker vond. Ik ben nooit fan geweest van drilpuddingachtige dingen dus de chiapudding ging er dan ook niet van harte in. Maar nu ik hem maakte met de nieuwe mild & creamy van Alpro met haver ben ik eindelijk om! Misschien komt het ook wel door de toevoeging van de chai kruiden want daar ben ik, zoals jullie inmiddels wel weten, dol op! 😉

De combinatie met de heerlijke zoete aardbeien én wat crunchy spelt van Zonnatura geven dit ontbijtje net wat meer bite en zoetigheid. En ik denk dat de combinatie van dit alles het doet voor mij dat ik nu eindelijk kan genieten van chiapudding!

IMG_20170506_100924_626

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 4 eetlepels Alpro mild & creamy, ik gebruikte de nieuwe met havervlokken maar de andere varianten kunnen ook
  • 2 eetlepels Alpro havermelk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • 2 EL chiazaad, ik gebruikte de witte chiazaden van Foodspring
  • 1 tl chai kruidenmix
  • 4 druppels stevia vanille van Good Good Brand of andere zoetstof naar keuze

Toppings:

  • 4-5 aardbeien in partjes gesneden, of ander fruit naar keuze
  • Crunchy spelt van Zonnatura of andere granola of muesli naar keuze

IMG_20170506_101115_106

Zo maak je het:

Meng alles in een potje, even goed roeren met een (mini) garde of even goed schudden met de deksel erop.

Zet het een uur of een nachtje in de koelkast.

Haal dan de chiapudding de koelkast. Ik heb eerst een laagje chiapudding in een schaaltje gedaan en daar de helft van de aardbeien opgelegd en toen de rest van de chiapudding erop geschept en verder afgetopt met de rest van de aardbeien en de crunchy spelt. Maar zo hoef je het natuurlijk niet perse te doen.

Enjoy! 😃

IMG_20170506_101332_758

Geef een reactie