Close
Quinoa sushi bowl!

Quinoa sushi bowl!

Quinoa is zo’n fijn product! En toch gebruik ik het niet heel vaak. Onlangs kreeg ik een mooi pakket thuis gestuurd van Lassie en daarin zat onder andere een doosje met 3 kleuren quinoa. Ik dacht dat staat wel leuk in mijn sushi bowl! En ik vind het stiekem denk ik nog lekkerder dan rijst ook. 😉

Ik blijf een sushi bowl echt het ultieme alternatief op echte sushi vinden! Geen gedoe met het rollen van de sushi. En elk hapje kun je anders maken door steeds iets anders tegelijk in je mond te stoppen. Ik zit dan echt zo intens te genieten van elke hap! Mmm…..

En het mooie is dat je deze bowl net zo goed als lunch als als diner kunt serveren.

Voor 2 personen heb je nodig:

 • 120 gram quinoa
 • 2 verse zalm filets
 • 1 tl sambal
 • 2 EL sojasaus
 • 1 tl appelzijn
 • 1 gele paprika, in dunne plakjes, ik gebruik hiervoor een mandoline snijder
 • 6-8 radijsjes, in dunne plakjes
 • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
 • 1 lente ui, in ringetjes
 • veldsla
 • 1 avocado, in blokjes
 • Sesamzaadjes

Zo maak je het:

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en verdeel over twee borden.

Snijd de filets van de huid als deze er nog aan zit en snijd de filets in blokjes. Marineer de blokjes met de sambal, appelazijn en sojasaus en laat een minuut of 10-15 intrekken.

Maak de borden verder op zoals op de foto. Giet het restje marinade over de quinoa.

Enjoy! 😀

IMG_20170405_185837_892

Geef een reactie