Close
Havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas

Havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas

Tijdens deze koude dagen krijg ik een yoghurt ontbijtje maar lastig weg. Mijn lichaam snakt echt naar lekkere warme ontbijtjes en dan kom je toch snel uit bij havermout! En dit havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas is een van mijn favorietjes op het moment! 

En als je naar mijn voorgaande havermout creaties kijkt, zoals dit hartverwarmende havermoutje of dit lekkerste havermoutje dan valt je vast ook wel op dat frambozen wel echt mijn favoriete vruchtjes zijn! Ik heb ze dan ook standaard in de vriezer liggen want als je ze vanuit de vriezer even ontdooit in een pannetje dan krijg je meteen een lekker sausje. Iets wat je havermoutje extra lekker maakt!

Havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas 2

Kaneel

Maar weet je waar een havermoutje ook absoluut niet zonder kan? Kaneel! Een lepeltje kaneel, of een kruidenmix met kaneel zoals koek of pompoenkruiden, geven je havermoutje een extra boost! En niet alleen een boost aan de smaak maar ook aan je gezondheid. Want Kaneel is ontzettend gezond voor je. En weet je dat 5 gram kaneel al 5% van de ADH aan calcium bevat? Er zitten geen vitaminen in kaneel, maar dat wordt goed gemaakt door de antibacteriële eigenschappen van dit tropisch kruid.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt. Je hebt het gevoel meer energie te hebben door kaneel te eten. In de ayurvedische geneeskunde wordt kaneel óók tegen verkoudheid gebruikt. Daarnaast wordt het net als in de Chinese geneeskunde tegen maagproblemen gebruikt, maar dan vooral tegen indigestie, dat je krijgt door overeten. Opgeblazen gevoel, misselijkheid en nog tal van andere symptomen kenmerken deze aandoening.

Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl

havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas 4

Voor 1 ontbijtje heb je nodig:

  • 45-50 gram havermout
  • 150 ml water
  • 150 ml (soja) melk, of andere (plantaardige) melk naar keuze
  • 1/2 tl pompoenkruiden, of kaneel/koekkruiden
  • 1 tl Sweet van Greensweet Stevia of andere zoetstof naar keuze

Voor de saus en toppings:

  • 2 handjes bevroren frambozen
  • 1/4 banaan, in plakjes gesneden
  • 1 tl pure pindakaas (geen Calvé) of notenpasta
  • cacaonibs (optioneel)

Zo maak je het havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas:

Doe de havermout in een pannetje met het water, de melk, kruiden en zoetstof en breng dit al roerende op een laag vuurtje aan de kook. Laat de havermout nog 2-3 minuutjes zachtjes, al roerende koken.

Doe de frambozen in een ander pannetje en warm ze op. De frambozen veranderen vanzelf in een lekker sausje. Doe de helft van de frambozen in een mooie glazen pot/schaaltje. Schep hier de havermout op en verdeel de plakjes banaan erover. Verdeel de rest van de frambozen erop en drizzle de pindakaas erover. Garneer met cacaonibs voor een lekkere crunchy bite!

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

havermoutje met frambozen, banaan en pindakaas 3

Geef een reactie