Close
Marokkaanse harira met rode linzen

Marokkaanse harira met rode linzen

Als ik weet dat ik een drukke week voor de boeg heb en dus minder tijd heb om te koken maak ik vaak van te voren een pan soep zodat ik toch snel iets gezonds op tafel kan zetten.

Harira at ik voor het eerst in Marokko en ik was meteen verkocht! Deze soep wordt in Marokko traditioneel ’s avonds gegeten tijdens de Ramadan. Ik had hem nog nooit zelf gemaakt en ineens kreeg ik er zin in! Harira wordt vaak gemaakt met kikkererwten maar ook wel met rode linzen. Aangezien ik alleen rode linzen in huis had koos ik voor deze versie. Het is een goed gevulde maaltijdsoep en daar houd ik van!

Harira rode linzen (3)

Voor 4 kommen heb je nodig:

 • 80 gram gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 3 grote wortels
 • 1,5-2 EL ras el hanout kruiden
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1/2 tl cayennepeper (of naar wens meer)
 • 1 EL (vers) citroensap
 • 1,5 EL knoflookolie
 • Bladpeterselie, een kwart bosje fijn gehakt
 • 1 liter waterZo maak je het:

Schil de wortels en snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Verhit in een soeppan de knoflookolie en voeg de stukjes wortel toe. Bak voor ongeveer 5 minuten. Roer af en toe zodat ze niet aanbakken.

Voeg de kruiden toe en bak even mee tot ze goed gaan geuren. Voeg dan de tomatenpuree toe, bak nog een paar minuten mee. Voeg nu de citroensap, de tomatenblokjes en het water toe. Nu kunnen ook de linzen erbij en breng je de soep aan de kook. Laat de soep een 10-15 minuten op een klein vuurtje pruttelen.

Enjoy! 😀

Maak je de soep een dag van te voren dan zal de smaak nog intenser zijn! Mmm..

Harira rode linzen (2)

De voedingswaarden per kom: 

188 kcal, 1,4 g vet, 9,8 g eiwit, 29,8 g koolhydraten waarvan 14,8 g voedingsvezel en 10,9 g suiker

Geef een reactie