Close
Spelt couscous salade met spruitjes, pijnboompitten en gorgonzola

Spelt couscous salade met spruitjes, pijnboompitten en gorgonzola

Deze spelt couscous salade met spruitjes, pijnboompitten en gorgonzola is zo lekker én vullend! De volkoren spelt couscous zit boordevol vezels en vitaminen B1, B2 en B3 welke onmisbaar zijn voor de energievoorziening van het lichaam.

Daarnaast bevatten zowel de spruitjes als de pijnboompitten veel vitamine B11 oftewel foliumzuur wat weer mooi meegenomen is als je zwanger bent. Maar mocht je zwanger zijn vervang dan wel de gorgonzola in deze salade voor bijvoorbeeld feta, gorgonzola is namelijk niet geschikt voor een zwanger vrouwen.

spelt couscous salade met spruitjes, pijnboompitten en gorgonzola

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 140 gram volkoren spelt couscous (AH biologisch)
  • 140 ml kokend water
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • 450 gram geschoonde spruitjes
  • 20 gram pijnboompitten, even kort aangebakken in een droge koekenpan
  • 50 gram gorgonzola, in plakjes of blokjes gesneden (feta voor zwangere)
  • 2 handjes rucola

Zo maak je de spelt couscous salade met spruitjes:

Kook de spruitjes in 8 minuten gaar in water waarin ze net onder staan. Los het stukje bouillonblokje op in 140 ml kokend water en voeg de couscous toe. Laat een minuut of 5 staan tot de couscous al het water heeft opgenomen.

Verdeel de rucola over 2 borden. Roer de spruitjes en pijnboompitten door de couscous en schep het op de rucola. Verkruimel er de gorgonzola over.

Enjoy! 😀

Liefs Manon radijs

Ga jij deze spelt couscous salade met spruitjes, pijnboompitten en gorgonzola maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Tag mij dus gerust in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon

spelt couscous salade met spruitjes, pijnboompitten en gorgonzola

Geef een reactie